NVIDIA: Tremujori i fundit më i mirë se sa pritej, por fituesi i vërtetë është një tjetër

Ndërsa ne presim për fjalimin kryesor të NVIDIA-s GTC 2023, ku Team Verde mund të shfaqë GPU-të e tij të reja të rangut të mesëm RTX 40, të dhënat fiskale të NVIDIA për tremujorin e katërt 2022 arrijnë poshtë, edhe pse shitjet tejkaluan pritjet.

Në veçanti, sektori i përshpejtimit të AI nxiti shitjet e NVIDIA, duke çuar në një rezultat të përgjithshëm që ishte më rozë se sa pritej (duke marrë parasysh krizën serioze që prek të gjithë botën e teknologjisë dhe teknologjisë së informacionit), i cili rriti me 10% aksionet e kompania Santa Clara në pak orë.

Sidoqoftë, ndërsa sektorët e qendrës së të dhënave, serverëve dhe AI ​​shpërthejnë, epërsia e NVIDIA ndaj AMD po ngushtohet në tregun e lojrave, deri në pikën ku vetëm 10% e tregut i ndan dy kompanitë. Gjithashtu në sektorin e CPU-ve, AMD ka reduktuar distancën nga Intel, duke arritur në 30% të pjesës së përgjithshme të tregut: prandaj duket se viti 2022 ishte një vit i shkëlqyer për kompaninë Sunnyvale dhe se NVIDIA dhe Intel e paguan çmimin.

Në terma numerikë, sektori i lojërave të NVIDIA gjeneroi 1.83 miliardë dollarë të ardhura në tremujorin e katërt të 2022: shifra është marrë duke mbledhur së bashku shitjet e GPU-ve për kompjuterë, GPU-ve për konzolat (d.m.th. për Nintendo Switch) dhe shërbimeve dixhitale si GeForce Now. Në tremujorin e katërt 2021, të ardhurat nga e njëjta industri ishin 3.42 miliardë dollarë, 46% më shumë nga ky vit.

Në përgjithësi, të ardhurat e përgjithshme mbeten të mira, të cilat në tremujorin e katërt 2022 arritën në 6.05 miliardë dollarë, pasi kishin rënë në mënyrë të rrezikshme në 5.93 miliardë në tremujorin e mëparshëm. Neto nga një rritje në baza tremujore, megjithatë, edhe në këtë rast krahasimi me vitin e kaluar nuk është më i miri: në fakt, në tremujorin e katërt 2021, NVIDIA gjeneroi të ardhura prej 7.64 miliardë dollarësh, 21% më shumë krahasuar me shifrën e fundit të 2022. .


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/25/nvidia-tremujori-i-fundit-me-i-mire-se-sa-pritej-por-fituesi-i-vertete-eshte-nje-tjeter/