NVIDIA prezanton GeForce RTX 4060 të ri

Një muaj pas shpalljes së GeForce RTX 4070, NVIDIA zbulon dy karta video të reja për lojëra me rezolucion 1080p. GeForce RTX 4060 dhe RTX 4060 Ti e çojnë numrin total të modeleve në serinë RTX 40 në gjashtë. Hyrjet e reja do të jenë të disponueshme në Itali duke filluar nga 24 maji.

GeForce RTX 4060 dhe RTX 4060 Ti: specifikimet dhe çmimet
Dy kartat video bazohen padyshim në arkitekturën Ada Lovelace dhe mbështesin të gjitha teknologjitë e serisë, duke përfshirë gjurmimin e rrezeve në kohë reale të gjeneratës së tretë dhe DLSS (Deep Learning Super Sampling) 3. Karakteristika të tjera të zakonshme janë mbështetja për PCI Express 4.0, duke zënë dy slota, dalje HDMI dhe DisplayPort (tre).

GeForce RTX 4060 integron 3072 bërthama CUDA me frekuenca bazë 1,83 GHz dhe frekuenca maksimale 2,46 GHz. Do të ofrohet me 8 GB memorie GDDR6. Në vend të kësaj, GeForce RTX 4060 Ti integron 4,352 bërthama CUDA me frekuenca bazë 2,31 GHz dhe frekuenca maksimale 2,54 GHz. Do të ofrohet me 8 ose 16 GB memorie GDDR6.

Sipas NVIDIA, GeForce RTX 4060 Ti ofron deri në 1.7x performancën e GeForce RTX 3060 Ti, por konsumon një mesatare prej 140 Watts kundrejt 197 Watts të modelit të mëparshëm. Konsumi mesatar i energjisë i GeForce RTX 4060 është 110 Watts (ai i GeForce RTX 3060 është 170 Watts).

Dy kartat do të jenë të disponueshme për blerje nga partnerët e NVIDIA, duke përfshirë ASUS, Colorful, Gainward, GALAX, GIGABYTE, INNO3D, KFA2, MSI, Palit, PNY dhe ZOTAC. Modeli i parë që doli në treg (24 maj) është GeForce RTX 4060 Ti me 8 GB memorie. Cmimi eshte 449 euro. GeForce RTX 4060 Ti 16 GB dhe RTX 4060 do të jenë në dispozicion në korrik. Çmimet janë përkatësisht 499 dollarë (çmimi në euro nuk dihet) dhe 335 euro.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/20/nvidia-prezanton-geforce-rtx-4060-te-ri/