NVIDIA dominon botën e gaming: sondazhi në Steam

Steam ka publikuar të dhëna të reja mujore për harduerin dhe softuerin, të cilat, si gjithmonë, zbulojnë disa lajme interesante mbi konfigurimet e përdorura nga përdoruesit për të hyrë në platformë. Të dhënat konfirmojnë atë që kemi njohur prej disa kohësh: NVIDIA vazhdon të dominojë tregun e lojrave.

NVIDIA, e cila së fundi unifikoi aplikacionet NVIDIA Control Panel, GeForce Experience dhe RTX Experience në një klient të unifikuar, është marka e preferuar e kartës grafike për 78% të përdoruesve total të Steam. NVIDIA GeForce RTX 3060 kryeson renditjen me një pjesë prej 6,92%, e ndjekur nga RTX 2060 me 4,10% dhe më pas GTX 1650 e nivelit fillestar me një pjesë prej 4,07%.

Windows 10 vazhdon të mbetet sistemi i preferuar për përdoruesit e Steam, dhe madje ka tejkaluar Windows 11 të ri, pavarësisht se Microsoft është fokusuar shumë në lojërat me sistemin operativ të ri. Në fakt, 54,40% e përdoruesve total të Steam ende përdorin Windows 10 64-bit, i ndjekur nga Windows 11 64-bit me 41,61%. Windows 7 dhe Windows 8 gjithashtu mbajnë një përqindje të vogël, të cilat siç dihet nuk mbështeten më nga Steam nga fillimi i vitit 2024: të dy OS-të në përgjithësi mbajnë një përqindje prej 0.08%, me një tendencë për ulje.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/03/nvidia-dominon-boten-e-gaming-sondazhi-ne-steam/