Një gjobë rekord për Metën për privatësinë

-Meta Platforms, Inc (NASDAQ:META) ka të ngjarë të përballet me një gjobë rekord nga Bashkimi Evropian për transferimin e të dhënave evropiane të përdoruesve të Facebook në serverët amerikanë për mospërputhje me një paralajmërim të gjykatës së BE-së.

-Gjykata e BE-së paralajmëron se shkelja do të sjellë një gjobë më të lartë se gjoba e mëparshme rekord prej 746 milionë eurosh (821.20 milionë dollarë) e vendosur në Amazon.com Inc (NASDAQ:AMZN), raporton Reuters.

-Rregullatorët e BE-së, të udhëhequr nga komisionerja irlandeze për mbrojtjen e të dhënave, Helen Dixon, po finalizojnë një ndalim të mjetit ligjor të përdorur nga Facebook për të transferuar të dhënat e përdoruesve evropianë, për shkak të shqetësimeve të privatësisë.

-Në prill ata thanë se DPC irlandeze kishte një muaj për të lëshuar një urdhër që bllokonte flukset transatlantike të të dhënave të Facebook. Ndalimi mund të hyjë në fuqi nga mesi i majit.

-Gjykata më e lartë e Evropës vendosi në vitin 2020 se një marrëveshje e transferimit të të dhënave midis BE-së dhe SHBA-së është e pavlefshme, duke përmendur çështjet e mbikëqyrjes.

-Në vitin 2022, Meta kishte paralajmëruar të mos pezullonte shërbimet e Facebook në Evropë pas ndalimit të mekanizmit të transferimit të të dhënave nga Evropa në Shtetet e Bashkuara.
Meta zotëronte 37.44 miliardë dollarë në para dhe ekuivalente të parave të gatshme më 31 mars 2023.

Lëvizja e çmimeve
Aksionet e META ranë 0.23% në 241.92 dollarë në kontrollin e saj të fundit para tregut të enjten.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/19/nje-gjobe-rekord-per-meten-per-privatesine/