Musk propozon taksë për përdoruesit e rinj X për të kufizuar bot-ët

Në një njoftim të fundit, Elon Musk zbuloi planet për të futur një tarifë të vogël për përdoruesit e rinj që duan të postojnë përmbajtje në X. Kjo lëvizje synon të kundërshtojë problemin në rritje të bot në platformë.

AI dhe fermat me troll: një sfidë CAPTCHA
Duke iu përgjigjur një llogarie X që ndau ndryshimet në faqen e internetit të rrjetit social, Musk tha se vendosja e një tarife të vogël në llogaritë e reja është “mënyra e vetme” për të ndaluar sulmin e bot-ëve. Miliarderi vuri në dukje se inteligjenca artificiale aktuale dhe fermat e trolleve janë në gjendje të kapërcejnë lehtësisht mjetet si CAPTCHA, duke bërë të nevojshme masa më të forta.

Në një përgjigje të mëtejshme ndaj një përdoruesi tjetër, Musk sqaroi se përdoruesit e rinj do të jenë në gjendje të publikojnë përmbajtje tre muaj pas krijimit pa pasur nevojë të paguajnë asnjë tarifë. Kjo zgjedhje duket se balancon nevojën për të luftuar bot-ët me nevojën për të mos dekurajuar përdoruesit e rinj autentikë që të bashkohen.

Siç ndodh shpesh me reklamat e lidhura me X, aktualisht nuk ka informacion të saktë se kur do të hyjë në fuqi kjo politikë dhe shumën e saktë që do të duhet të paguajnë përdoruesit e rinj. Megjithatë, një eksperiment i mëparshëm i kryer në Zelandën e Re dhe Filipine mund të japë një tregues: në tetor të vitit të kaluar, X filloi të tarifonte 1 dollarë në vit nga përdoruesit e rinj, të paverifikuar për t’u angazhuar në mënyrë aktive me përmbajtjen në platformë.

Pastrimi i llogarive të padëshiruara dhe përdorimi i të dhënave për AI
Në fillim të këtij muaji, X njoftoi se po fillonte një pastrim të madh të llogarive të padëshiruara, duke paralajmëruar përdoruesit për luhatje të mundshme në numrin e ndjekësve të tyre. Paralelisht, platforma përditësoi politikën e saj për të përfshirë një klauzolë që lejon postimet publike të përdoren për të trajnuar algoritmet e mësimit të makinerive dhe modelet e inteligjencës artificiale. Vetë Elon Musk ka deklaruar se kompania e tij e AI, xAI, do të përdorë postimet publike për të trajnuar modelet e saj.

Në një zhvillim të mëtejshëm, Grok i xAI është vënë në dispozicion të përdoruesve të Premium X, të cilët paguajnë 8 dollarë në muaj. Më parë, qasja në chatbot ishte e kufizuar për përdoruesit që regjistroheshin në nivelin Premium+ me një kosto prej 16 dollarë në muaj. Siç raportohet nga Fortune, X po vlerëson mundësinë për ta bërë Grok të aksesueshëm për të gjithë përdoruesit për të shkruar postime


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/16/musk-propozon-takse-per-perdoruesit-e-rinj-x-per-te-kufizuar-bot-et/