Miss AI: konkursi i parë për të zgjedhur gruan artificiale më të bukur

Një ngjarje e çuditshme do të ndodhë që do të revolucionarizojë konceptin e bukurisë: konkursi i parë i bukurisë i rezervuar për gratë i krijuar nga inteligjenca artificiale. Garuesit nuk do të vlerësohen vetëm për pamjen e tyre estetike, por edhe për aftësitë e tyre krijuese dhe ndikimin në rrjetet sociale. Ky është një eksperiment provokues, ku modelet e AI do të konkurrojnë për titullin e Miss AI, gruaja artificiale më e bukur dhe me ndikim në botë. Nisma ngre reflektime interesante mbi standardet estetike dhe përdorimin e inteligjencës artificiale.

Rregullat e World AI Creator Awards (WAICA), organizata që krijoi konkursin Miss AI, kërkojnë që pjesëmarrësit të vlerësohen bazuar në parametra të tillë si numri i ndjekësve, shkalla e rritjes së audiencës dhe përdorimi i platformave si Instagram. . Qëllimi është të shpërblehet jo vetëm bukuria e jashtme, por edhe mjeshtëria dhe kreativiteti i krijuesve që qëndrojnë pas AI.

Bashkëpunim me Fanvue dhe çmime për fituesit
WAICA ka bashkëpunuar me Fanvue, një platformë që pret modele virtuale dhe influencues, disa prej të cilëve ofrojnë përmbajtje për të rritur. Bashkëthemeluesi i Fanvue Will Monanage tha se WAICA do të bëhet “Oscarët e ekonomisë së krijuesve të AI”. Për krijuesin e Miss AI fituese, shpërblimet janë të konsiderueshme: 5,000 dollarë në para, promovim në Fanvue dhe më shumë se 5,000 dollarë shërbime PR. Fituesit do të shpallen më 10 maj pas një ceremonie online në fund të muajit.

Gjyqtarë të jashtëzakonshëm
Në mesin e gjyqtarëve të Miss AI janë dy modele shumë të njohura të gjeneruara nga AI: Aitana Lopez dhe Emily Pellegrini. Megjithatë, mbetet për t’u parë nëse algoritmet mund të gjykojnë vërtetë bukurinë dhe nëse ky konkurs do të ketë sukses në thyerjen e kallëpeve të konkurseve tradicionale të bukurisë, shpesh të kritikuara për promovimin e standardeve të paarritshme të bukurisë.

Gjyqtarja Sally-Ann Fawcett shpreson se garuesit mund të “ndryshojnë perceptimet publike për gratë e AI” duke theksuar diversitetin. Do të jetë interesante të zbulohet se si do të evoluojë ky konkurs i ri bukurie dhe çfarë sfidash do të sjellë në botën e AI dhe bukurisë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/18/miss-ai-konkursi-i-pare-per-te-zgjedhur-gruan-artificiale-me-te-bukur/