Microsoft Word feston ditelindjen, ja sa vjeç mbush

Gëzuar ditëlindjen Word për 40 vjetorin! Në fakt, më 25 tetor 1983, Microsoft prezantoi redaktorin e tij të tekstit WYSIWYG për herë të parë ndonjëherë dhe sot ky softuer tashmë legjendar përfaqëson një nga aplikacionet më të gjata në Windows (dhe më gjerë).

Word: since 1983
Për të festuar këtë ditëlindje të rëndësishme, Microsoft ka publikuar një grafik të dukshëm më poshtë, i cili tregon historinë e Word-it, duke zbuluar gjithashtu se cilat do të jenë përditësimet e ardhshme të aplikacionit.

Afati kohor me historinë e Word thekson momentet kryesore të tij, si versioni origjinal në 1983, versioni 97 dhe 97 me AutoCorrect, versioni 2003 me ridizajnimin e tij të rëndësishëm, redaktimin e avancuar të imazhit në versionin 2010, përmirësimet e zbatuara me botimin e 2013 dhe bashkëpunim më i mirë në Microsoft 365 së bashku me modalitetin e errët të shumëpritur.

Duke parë përpara, Microsoft dëshiron të fokusohet në integrimin e Copilot në Word, optimizimin e versionit në ueb të redaktuesit të tekstit, përsosjen e shkrimit në bashkëpunim dhe ofrimin e mjeteve edhe më efikase për zhvilluesit për të krijuar “përvoja të mahnitshme” me flukset e punës. punë të personalizuar.

Ne raportojmë më poshtë, në formë të përkthyer, atë që Microsoft deklaroi shprehimisht në lidhje me këtë.

Ndërsa shikojmë nga e ardhmja, ne jemi të përkushtuar të mbajmë pishtarin dhe të ndërtojmë themelin që u vendos në 1983. Qëllimi ynë i palëkundur është të sigurojmë që Word të lulëzojë për të mbështetur përdoruesit ndërsa ata kryejnë çdo detyrë shkrimi dhe leximi – nga e thjeshta në kompleks – në mënyrën më efikase të mundshme.

Interesante, në festimin e momentit historik të Word-it, Microsoft përmend gjithashtu Apple Lisa dhe thotë se në thelb rishpiku atë që mund të ishte një kompjuter personal.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/26/microsoft-word-feston-ditelindjen-ja-sa-vjec-mbush/