Microsoft Teams: hetim antitrust në Evropë

Deklarata zyrtare nuk ka ardhur ende, por është vetëm çështje ditësh (ndoshta orësh). Sipas burimeve të besueshme të Politico, Komisioni Evropian do të nisë një hetim antitrust kundër Microsoft. Rasti i ri buron nga ankesa e depozituar nga Slack në vitin 2020, me të cilën kompania Redmond u akuzua për sjellje antikonkurruese dhe abuzim me pozitën dominuese.

Ekipet nuk mund të integrohen në Microsoft 365
Slack ngriti një padi në vitin 2020 për të theksuar “lidhjen e ngushtë” midis Teams dhe Microsoft 365 (Office 365 në atë kohë). Në praktikë, kompania Redmond do të kishte abuzuar me pozicionin e saj dominues në treg për të integruar Ekipet në grupin e produktivitetit, duke dëmtuar konkurrentët e saj.

Slack dëshiron që Microsoft të ndajë Ekipet nga paketa dhe të ofrojë shërbimin me çmimin e duhur. Në fund të nëntorit 2022, Komisioni Evropian u kishte kërkuar konkurrentëve reagime për këtë çështje duke dërguar pyetësorë. Kompania Redmond duhet të marrë të ashtuquajturën deklaratë kundërshtimesh në ditët në vijim, e cila përfaqëson hapin e parë të hetimit. Një zëdhënës tha se ankesa ishte duke u vlerësuar.

Microsoft kishte tentuar të blejë Slack për 8 miliardë dollarë (pa sukses) në fillim të vitit 2016. Disa muaj më vonë, u njoftua Teams. Kompania Redmond tashmë ka marrë gjoba nga Evropa në shumën prej 2.2 miliardë eurosh. Rregullatori antitrust kohët e fundit nisi një hetim të gjerë për blerjen prej 68.7 miliardë dollarësh të Activision Blizzard.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/26/microsoft-teams-hetim-antitrust-ne-evrope/