Microsoft Photos: AI gjeneruese me Designer

Microsoft Paint ju lejon të krijoni imazhe të reja me funksionalitetin Cocreator i cili përdor modelin DALL-E 3 të OpenAI (njëlloj si Copilot Designer). Kompania Redmond ka njoftuar një risi të ngjashme për Microsoft Photos, por mënyra se si funksionon është e ndryshme. Aktualisht është i aksesueshëm vetëm për Insajderët në disa vende.

Integrimi i Designer në Microsoft Photos
Funksioni i ri është i aksesueshëm në Windows 11 vetëm për një numër të kufizuar përdoruesish të regjistruar në kanalet Canary dhe Dev të programit Insider në Australi, Irlandë, Zelandën e Re, Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar dhe Indi. Duhet të instaloni të paktën versionin 2024.11040.16001.0 të Microsoft Photos dhe të identifikoheni me një llogari personale të Microsoft.

Ndryshe nga Paint, gjenerimi i imazhit nuk bëhet në kompjuter. Pas hapjes së një fotoje, përdoruesi duhet të klikojë në butonin Designer në shiritin e titullit. Më pas, fotografia do të dërgohet në renë kompjuterike dhe do të ngarkohet në ndërfaqen e uebit të Designer.

Përdoruesit do të jenë në gjendje të përdorin të gjitha mjetet e disponueshme për të redaktuar foton, duke përfshirë atë për gjenerimin e imazheve të reja. Është e mundur, për shembull, të hiqni sfondin origjinal dhe të shtoni një të krijuar nga inteligjenca artificiale duke filluar nga një kërkesë teksti. Funksionaliteti gjenerues është ende në lëshim paraprak, kështu që Microsoft vlerëson komentet dhe sugjerimet tuaja.

Kompania Redmond njoftoi gjithashtu ardhjen e OneNote në Vision Pro Softueri për marrjen e shënimeve ofron karakteristika të ngjashme me ato për iPad. Ndërveprimi mund të bëhet me gjeste ose me tastierë dhe maus Bluetooth. Mbështetja për Copilot do të shtohet në të ardhmen. Aplikacioni mund të shkarkohet nga Apple Store.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/17/microsoft-photos-ai-gjeneruese-me-designer/