Microsoft ndan Teams nga Office në mbarë botën

Kompania Redmond ka njoftuar se do të ofrojë Teams veçmas nga Office 365 dhe Microsoft 365 në mbarë botën. Aplikacioni i bisedave dhe takimeve është tashmë i disponueshëm veçmas në Evropë nga 1 tetori 2023, si një zgjidhje e mundshme për hetimin antitrust të nisur nga Komisioni Evropian në fund të korrikut 2023.

Ofertë unike në mbarë botën
Microsoft shtoi Teams në paketën e tij të produktivitetit në 2017 për të zëvendësuar Skype për Biznes. Shërbimi u bë shumë i popullarizuar gjatë pandemisë COVID-19, pasi përdoruesit mund të qëndronin lehtësisht në kontakt me kolegët e punës. Kjo lidhje e ngushtë u konsiderua e paligjshme nga konkurrenti i drejtpërdrejtë Slack.

Pas ankesës së paraqitur në vitin 2020, Komisioni Evropian nisi një hetim në fund të korrikut 2023 (procedimi është ende në vazhdim). Microsoft dyshohet se ka abuzuar me pozitën e tij dominuese në tregun e softuerit të produktivitetit për të përfituar nga Teams dhe për të kufizuar ndërveprueshmërinë me ofertat rivale.

Një zëdhënës i Microsoft tha:

Për t’u ofruar qartësi klientëve tanë, ne po zgjerojmë masat që morëm vitin e kaluar për të ndarë Ekipet nga Microsoft 365 dhe Office 365 në Zonën Ekonomike Evropiane dhe Zvicër për klientët globalisht. Në këtë mënyrë ne po i përgjigjemi gjithashtu reagimeve nga Komisioni Evropian duke u ofruar shumëkombëshe më shumë fleksibilitet kur duan të standardizojnë blerjet e tyre nëpër gjeografi të ndryshme.

Duke filluar nga sot, klientët ekzistues mund të mbajnë abonimin e tyre aktual ose të kalojnë në një ofertë tjetër. Klientët e rinj në vend të kësaj mund të regjistrohen për një abonim pa Teams (kushton midis 7,75 dhe 54,75 dollarë në muaj për përdorues), ndërsa versioni i pavarur i Ekipet kushton 5,25 dollarë në muaj për përdorues. Megjithatë, nuk është e sigurt që kjo zgjidhje do t’i lejojë Microsoft-it të shmangë një gjobë (deri në 10% të të ardhurave vjetore globale).


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/02/microsoft-ndan-teams-nga-office-ne-mbare-boten/