Microsoft lançon Bing Image Creator: nga sot shfletuesi gjeneron imazhe me DALL-E

Microsoft po zhvillon një mori mjetesh AI në bashkëpunim me OpenAI, edhe jashtë Bing. Vetëm sot pamë, për shembull, se si funksionon Microsoft Designer, një mjet që krijon imazhe nga prompet e tekstit dhe i cili në të ardhmen do të integrohet në Suite 365, pra në të gjitha aplikacionet në paketën Office. Megjithatë, përpara kësaj, kompania Redmond njoftoi se Bing tani mund të gjenerojë imazhe falë DALL-E: këtu është Bing Image Creator.

Microsoft lançon Bing Image Creator
Brenda versionit më të fundit paraprak të Bing, për të qenë të saktë në modalitetin Creative, nga këto orë përdoruesit do të mund të shijojnë këtë mjet të ri të krijuar për të gjeneruar imazhe duke filluar nga një varg teksti i konceptuar nga përdoruesi.

Gjithashtu i disponueshëm në shiritin anësor të shfletuesit të pronarit Microsoft Edge, Image Creator gjeneron katrorin tipik të ofruar nga DALL-E – që ne kujtojmë se zhvillohet gjithmonë nga OpenAI, pikërisht si ChatGPT – në rezolucion të lartë, megjithatë duke shtuar një logo të vogël Bing në pjesën e poshtme. këndi në të majtë.

Sidoqoftë, mjeti do të vendosë kufizime në gjenerimin e imazheve për të mbrojtur vetë përdoruesit: kompania Redmond shtoi se Bing Image Creator do të bllokojë kërkesat e njohura si “potencialisht të dëmshme” nga sistemi, duke shmangur prodhimin e tyre në rrënjë. Tashmë mund të parashikojmë se mes tyre ka mbi të gjitha sugjerime me referenca për dhunën dhe lakuriqësinë.

Më shumë lajme do të vijnë
Sidoqoftë, Bing Image Creator nuk është i vetmi mjet i ri për t’u vendosur brenda Bing Chat. Motori i kërkimit i përmirësuar me AI tani përfiton gjithashtu nga Visual Stories dhe Knowledge Cards 2.0. E dyta janë evolucioni i fletëve të informacionit të futura tashmë në shërbim, të dobishme për gjenerimin e infografikëve me elementë ndërveprues si grafikët dhe afatet kohore.

Të parat, nga ana tjetër, janë të ngjashme me tregimet në Instagram, por janë krijuar nga AI. Detyra e tyre? Propozoni veten midis rezultateve të para të kërkimit me pyetje specifike – të tilla si një qytet ose një ngjarje historike – në mënyrë që të prezantoni shpejt objektin tek përdoruesi me rrëfime video-audio të krijuara tërësisht nga inteligjenca artificiale.

Përhapja e të gjitha këtyre risive në çdo rast do të jetë gradual, do të fillojë nga sot por do të duhen disa javë që ato të arrijnë përgjithmonë të gjithë konsumatorët.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/21/microsoft-lancon-bing-image-creator-nga-sot-shfletuesi-gjeneron-imazhe-me-dall-e/