Microsoft, Evropës i duhet më shumë kohë për të vendosur për Activision Blizzard

Vendimi i Komisionit Evropian për blerjen e Activision Blizzard (dhe King) nga Microsoft mund të zgjasë më shumë sesa pritej. Shtëpia Redmond ka paraqitur dokumente të reja të cilat, për t’u ekzaminuar, kërkojnë disa javë shtesë. Në korrespondencë, Microsoft ilustron veprimet që synojnë të largojnë dyshimet antitrust mbi rëndësinë e blerjes për konkurrencë në tregun evropian.

Ndaj, nëse deri para disa orësh data e fundit provizore për miratimin ose ndryshe të blerjes ishte caktuar 25 prilli, tani sipas Reuters është zhvendosur në 22 maj. Detajet e hapjeve të bëra nga Microsoft nuk janë bërë publike, por mund të supozojmë se ndoshta është turma e marrëveshjeve që Microsoft ka nënshkruar me platforma të ndryshme të lojërave cloud si GeForce NOW, Ubitus dhe Boosteroid, pa përmendur marrëveshjen me Nintendo.

Në çdo rast, duket se Komisioni Evropian është i prirur të miratojë blerjen. Javët e fundit ka pasur thashetheme për këtë pas marrëveshjeve me Nintendo dhe NVIDIA, por tani Reuters thotë se konkurrentët dhe klientët do të dëgjohen ende përpara se të merret një vendim.

Pengesat më të vështira për Microsoft quhen FTC e SHBA dhe CMA e Mbretërisë së Bashkuar, ku e para ka nisur një proces gjyqësor për të bllokuar marrëveshjen dhe e dyta ka ngritur shumë dyshime, duke u fokusuar veçanërisht në rolin dhe të ardhmen e Call of Duty në Sony PlayStation. duke kërkuar një numër në rritje koncesionesh nga Microsoft.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/18/microsoft-evropes-i-duhet-me-shume-kohe-per-te-vendosur-per-activision-blizzard/