Microsoft apo Apple? Kjo është kompania më me vlerë në botë

Ndërsa entuziastët në botën e teknologjisë diskutojnë zbulimin e AI të Microsoft-it në sektorin e baterive, kompania Redmond po feston një rekord të rëndësishëm. Në fakt, në fillim të vitit 2024, Microsoft kaloi për pak kohë Apple në renditjen e kompanive më të vlefshme në botë.

Më saktësisht, siç raportohet edhe nga The Verge dhe MacRumors, kompania e Satya Nadella ka tejkaluar kapitalizimin e tregut të Apple, duke u bërë kështu, në fakt, edhe një herë kompania publike më e vlefshme në botë. Nga ana tjetër, lajmi vjen në një kohë trazirash në Microsoft, falë edhe përpjekjeve të tij në fushën e inteligjencës artificiale.

Në të njëjtën kohë, skenari përfshin shqetësime në lidhje me shitjet e iPhone-ve të Apple në Kinë (si dhe një “zhgënjim” të mundshëm të përgjithshëm që rrjedh nga shitjet e gamës së iPhone 15), një faktor tjetër që po kontribuon në “shkëmbimin e pozicioneve” midis dy gjigantët e sektorit Tech në renditjen e kompanive më të vlefshme në botë.

Shkurtimisht, skenari aktual i NASDAQ përfshin çështje të ndryshme. E sigurt është se Microsoft dhe Apple prej vitesh “këmbejnë” vende në krye të renditjes në fjalë, në varësi të asaj që ndodh. Për momentin, inteligjenca artificiale po “luan në favor” të Microsoft.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/12/microsoft-apo-apple-kjo-eshte-kompania-me-e-vlefshme-ne-bote/