Microsoft-Activision: marrëveshja zgjatet deri më 18 tetor

Siç pritej, Microsoft dhe Activision Blizzard njoftuan se kanë zgjatur marrëveshjen e blerjes deri më 18 tetor. Tre muajt shtesë duhet të jenë të mjaftueshëm për të marrë dritën jeshile edhe nga Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve të Mbretërisë së Bashkuar (CMA).

Blerja do të përfundojë deri më 18 tetor
Lulu Cheng Meservey, Shefi i Përputhshmërisë së Activision Blizzard, komunikoi se vendimi në Shtetet e Bashkuara (apelimi i FTC u refuzua) dhe miratimi i 40 vendeve demonstrojnë se blerja është e mirë për konkurrencën dhe lojtarët. Prandaj ai shpreson të marrë dritën jeshile edhe nga CMA, pengesa e fundit e madhe e mbetur.

Marrëveshja e mëparshme skadoi dje, kështu që duhej një zgjatje. Kryetari i Microsoft, Brad Smith tha se tre muajt shtesë duhet të jenë të mjaftueshëm për të arritur një mirëkuptim me autoritetin antitrust të Mbretërisë së Bashkuar. Edhe Phil Spencer, CEO i Microsoft Gaming, shprehu optimizmin e tij.

Përditësimi nuk ka të bëjë vetëm me datën, por edhe gjobat për mospërfundimin e marrëveshjes (e mëparshme ishte 3 miliardë dollarë). Nëse blerja nuk mbyllet deri më 29 gusht, Microsoft do të duhet të paguajë 3.5 miliardë dollarë në arkat e Activision. Nëse nuk mbyllet deri më 15 shtator, shuma do të rritet në 4.5 miliardë dollarë.

Microsoft tani do të duhet të bindë CMA të Mbretërisë së Bashkuar, ndoshta duke përfituar nga marrëveshja e nënshkruar me Sony. Mosmarrëveshja ligjore në apel u pezullua për dy muaj. Rregullatori antitrust do të publikojë vendimin përfundimtar deri më 29 gusht, e njëjta datë e zgjedhur si afati përfundimtar për të shmangur dënimin prej 3.5 miliardë dollarësh.

Microsoft shpreson që deri më 18 tetor, hetimi i ri që CMA mund të nisë për të shqyrtuar një transaksion të ndryshuar do të përfundojë. Ndër mjetet juridike të mundshme është edhe transferimi i të drejtave për lojërat cloud në Mbretërinë e Bashkuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/19/microsoft-activision-marreveshja-zgjatet-deri-me-18-tetor/