Microsoft-Activision: dyshime edhe nga NVIDIA dhe Google

Sipas burimeve të Bloomberg, NVIDIA dhe Google i kanë shprehur shqetësimet e tyre FTC të SHBA-së (Komisioni Federal i Tregtisë) në lidhje me blerjen e Activision Blizzard nga Microsoft. Dy kompanitë, të cilat i bashkohen Sony, mund të dëgjohen si dëshmitarë gjatë gjyqit që do të fillojë më 2 gusht 2023.

NVIDIA dhe Google: dyshime për blerjen
FTC ka paraqitur një ankesë për të bllokuar marrëveshjen, pasi beson se Microsoft mund të dëmtojë konkurrencën duke rritur çmimet dhe të parandalojë lëshimin e lojërave të ardhshme Activision për platforma të tjera (në veçanti PlayStation, siç spekulohet nga Sony).

Kompania Redmond theksoi se blerja në vend të kësaj përfaqëson një avantazh për zhvilluesit dhe përdoruesit, pasi liderët aktualë të tregut janë Sony dhe Nintendo. NVIDIA, e cila ofron shërbimin GeForce TANI, nuk është plotësisht kundër operacionit, por kërkon akses në lojëra pa preferenca.

Google nuk ka më një shërbim të lojërave cloud (Stadia është mbyllur), por Android është sigurisht sistemi operativ më i përdorur për të luajtur në smartfonë dhe tablet. Kompania Mountain View ka frikë të humbasë titujt e Activision të disponueshëm në Android, duke përfshirë Call of Duty popullor.

Pas seancës së parë, FTC publikoi orarin për fazat e ndryshme, duke filluar me prezantimin e listës së dëshmitarëve (ndoshta edhe NVIDIA dhe Google, përveç Sony). Seanca është caktuar për 2 gusht. Një hetim për blerjen është nisur gjithashtu nga Komisioni Evropian dhe CMA (Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve) i Mbretërisë së Bashkuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/13/microsoft-activision-dyshime-edhe-nga-nvidia-dhe-google/