Metaverse, Samsung njofton një partneritet me Qualcomm dhe Google

Samsung po punon gjithashtu në një platformë për realitet të përzier, si të shtuar ashtu edhe virtual.

Gjatë ditës së djeshme Unpacked 2023, eventi i prezantimit të Galaxy S23 të ri, kompania njoftoi një partneritet me Qualcomm dhe Google për zhvillimin e “hardware-it të avancuar” dhe softuerit që do të mundësojë “teknologji zhytëse”. Për momentin nuk ka asnjë njoftim për një kufje, ndërsa konkurrenti numër një, Apple, pritet të lançojë një në fund të këtij viti.

Në një intervistë me Washington Post, presidenti celular i Samsung, TM Roh tha se ekosistemi duhet të jetë “disi gati” përpara nisjes. Gjiganti i teknologjisë dëshiron të shmangë hapat e gabuar të rivalëve që debutuan pajisje të ngjashme pa mbështetje të gjerë të aplikacioneve dhe lojërave. Referenca mund të jetë për vetë Google, Glass i të cilit nuk është depërtuar kurrë edhe për shkak të mungesës së platformave konkrete të përdorimit për publikun. Samsung nuk është i ri për aksesorët që shkojnë përtej smartfonëve, tabletëve dhe kompjuterëve. Në vitin 2015, kompania kishte lançuar Gear VR, një shikues në të cilin futej smartfoni për të luajtur përmbajtje në tre dimensione. Në vitin 2017, kompania shkoi më tej, duke zbuluar Hmd Odyssey, kufjet e bazuara në Windows.

Megjithatë, për disa vite, Samsung kishte dalë nga tregu, duke pritur që sektori i realitetit virtual dhe i shtuar të bëhej më i pjekur dhe brenda mundësive të konsumatorëve. Konkretisht për bashkëpunimin e ri, Qualcomm do të sigurojë procesorët, Samsung do të punojë në dizajnimin e produktit ndërsa Google do të jetë përgjegjës për zhvillimin e softuerit. Jo çuditërisht, Roh iu referua një versioni të Android të krijuar posaçërisht për ekranet e veshur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/02/metaverse-samsung-njofton-nje-partneritet-me-qualcomm-dhe-google/