Meta zgjat “Facebook Reels” deri në 90 sekonda

Fillimi i marsit 2023 po rezulton të jetë një periudhë njoftimi për Metën. Në fakt, pa zbritjen e çmimit të shikuesve të Meta Quest, kompania e Mark Zuckerberg po zgjat kohëzgjatjen e Facebook Reels.

Në këtë drejtim, siç raportohet edhe nga Engadget dhe TechCrunch, tani mund të shkoni deri në 90 sekonda për këtë lloj përmbajtjeje. Njoftimi nga Zuckerberg dhe bashkëpunëtorët erdhi edhe përmes një videoje të postuar në profilin e Facebook Meta for Creators, në të cilën i referohen më tej lajmeve të tjera që lidhen me Reels.

Për shembull, ekziston një veçori sinkronizimi midis lëvizjes dhe muzikës, kështu që ju mund të bëni video më “me kohë”. Ekzistojnë gjithashtu shabllone, të cilët mund të ndihmojnë krijuesit e përmbajtjes të krijojnë Reel duke shfrytëzuar tendencat në një mënyrë më të thjeshtë. Dhe nëse ju pëlqen veçanërisht një kujtim që ju ofron Facebook, tani do të keni mundësinë ta transformoni shpejt në një mbështjellje.

E thënë thjesht, Meta po shton përpjekjet e saj për video të shkurtra, një format që po bëhet shumë popullor në një numër të madh platformash. Ajo që i referohen më shumë këtyre veçorive të reja mund të jetë vetëm TikTok, por mbani mend se në platformën e fundit mund të ngarkoni edhe video deri në 10 minuta. Për pjesën tjetër, le të kujtojmë se në të kaluarën Meta ka zgjatur tashmë Rrotullat e Instagramit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/04/meta-zgjat-facebook-reels-deri-ne-90-sekonda/