Meta sjell Horizon Worlds në web dhe mobile

Meta ka bërë të ditur se Horizon Worlds është i disponueshëm edhe në celular dhe në ueb. Megjithatë, qasja në botët virtuale është e kufizuar për disa përdorues. Kompania Menlo Park dëshiron të marrë komente për të bërë ndonjë përmirësim përpara paraqitjes globale. Qëllimi është padyshim që të ofrohet një përvojë “jo-VR” për një numër më të madh njerëzish, duke pasur parasysh se metaverse nuk është shumë popullor. Meta gjithashtu shtoi këmbët në avatar.

Qasje pa VR dhe këmbë për avatarët
Horizon Worlds ishte deri tani i aksesueshëm vetëm duke veshur kufjet e realitetit të shtuar të Metës. Prandaj, shumica e botëve virtuale, të krijuara nga kompania kaliforniane ose nga vetë përdoruesit, nuk janë të optimizuara për ueb dhe celular. Në fakt, fillimisht është e mundur të hyni në Super Ramble vetëm përmes ueb-it dhe aplikacionit Meta Quest për Android (ai do të arrijë në iOS në javët e ardhshme).

Për të përdorur Horizon Worlds në desktop ju duhet Google Chrome, Microsoft Edge ose Safari (Mozilla Firefox nuk mbështetet), ndërsa në celular Google Chrome për Android dhe Safari për iOS rekomandohen. Më shumë botë virtuale do të jenë të disponueshme në të ardhmen, por disa do të kërkojnë përdorimin e detyrueshëm të një kufje.

Natyrisht, të njëjtat veçori sigurie të pranishme tek shikuesit ekzistojnë edhe në ueb dhe celular, si mbrojtja për të miturit (qasja në Itali lejohet për përdoruesit mbi 13 vjeç).

Tipari i dytë i ri ka të bëjë me avatarët. Versioni dixhital i përdoruesve në Horizon Worlds mori këmbë, si në Horizon Home. Megjithatë, gjymtyrët e poshtme janë të dukshme në vetën e tretë (kur shikon avatarët e tjerë) ose kur përdoruesi shikon veten në pasqyrë. Nëse përdoruesi shikon poshtë, ai nuk do t’i shohë këmbët e tij.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/16/meta-sjell-horizon-worlds-ne-web-dhe-mobile/