Meta shet Giphy-n te Shutterstock për 53 milionë dollarë

Shutterstock ka njoftuar se ka nënshkruar një marrëveshje me Metën për të blerë Giphy. Prandaj, kompania Menlo Park ka zbatuar urdhrin që CMA (Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve) i Mbretërisë së Bashkuar lëshoi ​​në fund të hetimit të nisur gati tre vjet më parë.

Meta rikuperon vetëm 13% të parave
Meta (Facebook në atë kohë) kishte njoftuar blerjen e Giphy në 15 maj 2020. Shuma e disbursuar nga Zuckerberg është 400 milionë dollarë. Qëllimi ishte integrimi i platformës me rrjetin social WhatsApp dhe Instagram, por plani dështoi pas ndërhyrjes së autoritetit antitrust në Mbretërinë e Bashkuar.

CMA ka identifikuar pasoja negative për konkurrencën nëpërmjet praktikave të mundshme të padrejta tregtare (për shembull, kufizimi i aksesit në bibliotekën e madhe të GIF-ve) dhe një forcimi i pozitës dominuese të Metës në tregun e reklamave të ekranit. Ankesa u refuzua, kështu që kompania kaliforniane njoftoi shitjen e Giphy.

Blerësi i ri është Shutterstock, i njohur për platformën e tij të imazhit, muzikës dhe videove. Transaksioni parashikon pagesën e 53 milionë dollarëve. Kjo do të thotë se Meta ka rikuperuar vetëm 13% të investimit fillestar.

Shutterstock do të shtojë përmbajtjen e Giphy në bibliotekën e saj të gjerë. Shërbimet Meta do të jenë në gjendje të përdorin GIF përmes API. Natyrisht, qasja do të jetë ende e mundur për kompani të tjera, duke përfshirë Apple, Twitter, TikTok, Microsoft, Reddit, Samsung, Snapchat dhe Slack. Transaksioni pritet të përfundojë në fund të qershorit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/24/meta-shet-giphy-n-te-shutterstock-per-53-milione-dollare/