Meta pushon 6000 punonjës të tjerë: “Viti i efikasitetit” të Zuckerberg vazhdon

Periudha e errët për Mark Zuckerberg: pas gjobës prej 1.2 miliardë eurosh ndaj Facebook nga BE-ja (më e rënda e shkaktuar ndonjëherë në historinë e Big Tech evropiane), sot vjen lajmi se Meta ka pushuar nga puna 6000 punëtorë të tjerë, në atë që është “raundi i dytë i saj”. ” të shkurtimeve në dymbëdhjetë muajt e fundit.

Për ata që nuk e mbajnë mend, pushimet e para të Metës datojnë në nëntor 2022, kur kompania kishte lënë në shtëpi 11 mijë punonjës brenda natës, për shkak të krizës ekonomike globale që po godet rëndë sektorin e teknologjisë. Më pas, Meta ka njoftuar për shkurtime të tjera në muajin mars, të cilat po marrin formë në këto orë.

Në total janë prekur rreth 6 mijë punëtorë në zonën e biznesit Meta, të cilët kryesisht merren me shitjen e hapësirave reklamuese, marketing dhe partneritete. Kjo është raportuar nga Gizmodo, e cila citon disa burime brenda kompanisë. Në prill doli se Meta do të pushonte nga puna edhe 10 mijë persona të tjerë deri në fund të majit, ndaj ka mundësi që vala e fundit të ndiqet nga afër me largime të tjera.

Të gjitha këto pushime nga puna janë pjesë e “vitit të efikasitetit” të Facebook, Instagram dhe kompanisë, siç e ka quajtur Mark Zuckerberg muajt e fundit. “Fokusi në punët e biznesit në këto pushime nga puna përputhet me nevojën e shprehur të Markut për t’u rikthyer në një raport optimal të inxhinierëve me pozicionet e tjera”, shpjegon Meta.

Pushimet e deritanishme të Metës kanë siguruar kursime afatshkurtra për kompaninë, por është e paqartë se sa do të kontribuojnë në mirëqenien ekonomike afatgjatë të kompanisë. Në prill, Meta raportoi rritje të shitjeve të papara në muaj, por kjo duket se është edhe për shkak të një ndryshimi të qartë në prioritete, që përkoi me një braktisje të pjesshme të Metaverse në favor të AI.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/26/meta-pushon-6000-punonjes-te-tjere-viti-i-efikasitetit-te-zuckerberg-vazhdon/