Meta përgatit një tjetër valë pushimesh nga puna

Mark Zuckerberg gjatë muajve të fundit ka përsëritur disa herë se viti 2023 do të jetë “viti i efiçencës”, për t’u kuptuar si një ulje e kostove në Meta në mënyrë që kompania të operojë duke regjistruar rezultate pozitive financiare. Megjithatë, kjo kërkon një sërë pushimesh masive nga puna. Pasi 10,000 punonjësit u lanë të lirë marsin e kaluar, gjigandi i Facebook me sa duket publikoi një memo të brendshme për punonjësit që konfirmonte valën e re të pushimeve nga puna për një total prej rreth 4,000 personave të përfshirë.

Më shumë pushime nga puna te Meta
Siç raporton Vox duke u nisur nga deklaratat e bëra nga disa punonjës anonimë, Meta konfirmoi shkarkimin e afërt të teknikëve që punojnë në Facebook, Instagram, Reality Labs dhe Whatsapp, në atë që cilësohet nga Meta si “një moment i vështirë teksa u themi lamtumirë miqve. dhe kolegë që kanë kontribuar kaq shumë [për Metën]”.

Punonjësit e prekur do të marrin një njoftim me e-mail në këto orë, por vetëm në disa vende: ky raund pushimesh nga puna, në fakt, do të prekë ekskluzivisht Amerikën e Veriut dhe disa rajone të tjera të paspecifikuara. Meta u kërkon punonjësve – puna e kujt ia lejon – të punojnë nga shtëpia në këto ditë të tensionuara.

“Do të jetë e vështirë dhe nuk ka rrugëdalje”, tha Zuckerberg në Facebook muajin e kaluar, duke konfirmuar anulimin e projekteve me prioritet të ulët dhe disa plane ristrukturimi të fokusuara në rrafshimin e organizatave, duke ulur kështu normat e punësimit. Kështu, morali i punonjësve ndjek një prirje të kundërt në krahasim me të dhënat e aksioneve të Meta-s dhe, tashmë, të gjithë kanë frikë nga brenda për raundin tjetër të pushimeve nga puna.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/19/meta-pergatit-nje-tjeter-vale-pushimesh-nga-puna/