Meta do të rikthejë Messenger në aplikacionin Facebook

Meta ka publikuar një postim të gjatë për të ilustruar rezultatet e arritura nga Facebook dhe zhvillimet e ardhshme. Një nga të ardhurit e rinj tregon një kthim në të kaluarën. Kompania Menlo Park në fakt ka nisur testet për të rikthyer Messenger në aplikacionin Facebook. Një përvojë më e mirë e përdoruesit për përdoruesit do të arrihet gjithashtu me inteligjencën artificiale.

Messenger do të ribashkohet me Facebook
“Divorci” mes Messenger dhe Facebook ndodhi në vitin 2014. Pothuajse nëntë vjet më parë, Mark Zuckerberg tha se një aplikacion i veçantë lejon një përvojë më të mirë. Kompania Menlo Park tani ka ndryshuar mendje. Në të vërtetë, në postimin e publikuar në faqen zyrtare nënvizohet se një përvojë më e mirë arrihet nëse përdoruesit ndajnë përmbajtjet e gjetura në Facebook përmes mesazheve, pa përdorur një aplikacion tjetër.

Sot rreth 140 miliardë mesazhe dërgohen çdo ditë me aplikacionet Meta. Rrotullat ndahen gati një miliard herë në ditë përmes mesazheve direkte në Instagram. Shpërndarja private e Reels është gjithashtu në rritje në Facebook (kohëzgjatja maksimale e së cilës është rritur në 90 sekonda). Për këtë arsye, kanë nisur testet për të lejuar aksesin në Messenger nga aplikacioni Facebook.

Funksione të reja të mesazheve në Facebook janë planifikuar gjithashtu gjatë gjithë vitit. Rikthimi është ndoshta për shkak të konkurrencës nga TikTok (i cili ofron mundësinë e ndarjes së videove përmes mesazheve direkte).

Postimi nënvizon gjithashtu se Facebook “nuk ka vdekur dhe as po vdes”, siç tregohet nga më shumë se 2 miliardë përdorues aktivë në ditë. Numri gjithashtu ka të ngjarë të përfshijë përdoruesit që kanë zgjedhur pa dashje të ndajnë postimet dhe historitë në Instagram në Facebook, siç zbulohet nga New York Times.

Meta ka filluar të përdorë inteligjencën artificiale për të sugjeruar përmbajtje të reja për përdoruesit, veçanërisht Reels (ashtu si në TikTok). Përdoret gjithashtu për të shfaqur grupet publike në furnizim bazuar në interesat e përdoruesit. Inteligjenca artificiale gjithashtu i lejon krijuesit të fitojnë para nga përmbajtja e tyre duke rritur audiencën e tyre.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/08/meta-do-te-riktheje-messenger-ne-aplikacionin-facebook/