Meta do të prezantojë chatbot me personalitete të ndryshme

Sipas burimeve të Financial Times, Meta do të shpallë disa chatbot me inteligjencë artificiale brenda muajit të ardhshëm. Në vend që të ofrojë stile të ndryshme bisedash (si ato të Bing Chat), kompania Menlo Park do të lejojë 4 miliardë përdoruesit e saj të ndërveprojnë me personalitete të ndryshme.

Shumë Chatbot për Meta
Burimet e Financial Times thonë se Meta ka zhvilluar prototipe të chatbot-eve që mund të fillojnë diskutime pothuajse njerëzore. Këto chatbot quhen “personas” nga punonjësit sepse mund të simulojnë personalitete të ndryshme. Njëri prej tyre, për shembull, flet si Abraham Lincoln, ndërsa një tjetër rekomandon mundësi udhëtimi si një sërfist. Ky është zbatimi i agjentëve të AI të njoftuar nga Mark Zuckerberg.

Qëllimi kryesor i Meta është të parandalojë që përdoruesit të ikin drejt konkurrencës, në veçanti TikTok. Duke përfituar nga zhurma aktuale drejt inteligjencës artificiale gjeneruese, kompania Menlo Park do të përpiqet të rrisë numrin e përdoruesve më të rinj.

Gjatë një diskutimi të fundit me investitorët, Zuckerberg konfirmoi se do të japë më shumë detaje në konferencën Meta Connect në fund të shtatorit. CEO beson se nevojiten më shumë chatbot për të ndihmuar përdoruesit të kryejnë detyra të ndryshme. Modeli i AI duhet të jetë Llama 2. Qëllimi afatgjatë është zhvillimi i avatarëve chatbot në metaverse.

Meta është kritikuar dhe gjobitur vazhdimisht për shkelje të privatësisë. Chatbot-et mund të mbledhin shumë të dhëna përdoruesish që kompania Menlo Park do t’i përdorte për të sugjeruar përmbajtje dhe për të shfaqur reklama të personalizuara. Rreziqe të tjera të mundshme janë gjenerimi i përmbajtjeve të papritura (halucinacione) dhe përhapja e lajmeve të rreme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/01/meta-do-te-prezantoje-chatbot-me-personalitete-te-ndryshme/