Meta Code Llama – Modeli i AI për programim

Meta do të nisë një mjet të ri gjenerues të inteligjencës artificiale të quajtur Code Llama dhe i destinuar për programim. Mospërfillja raportohet nga The Information, një burim që tashmë ka parashikuar me sukses njoftimet zyrtare në këtë sektor disa herë në të kaluarën.

Një model i ri i AI nga Meta: është Code Llama
Informacioni i parë i referohet natyrës me burim të hapur të projektit. Mjeti, sipas asaj që u zbulua, duhet të bazohet në Llama 2 të fundit dhe të prezantohet me qëllimin përfundimtar për të lejuar zhvilluesit të marrin kodin duke filluar nga një kërkesë ose përmes sugjerimeve të synuara, të ngjashme me alternativat pronësore të propozuara nga OpenAI, Google dhe lojtarë të tjerë në këtë industri të sapolindur. Kjo u deklarua nga dy burime që besohet se ishin në dijeni të nismës, por për arsye të dukshme mbetën anonime.

Qëllimi i deklaruar (përdorimi i kushtëzimit është ende i domosdoshëm, në pritje të konfirmimit), me debutimin e Code Llama, do të ishte të lejonte kompanitë të krijojnë asistentë të AI të aftë për t’ua sugjeruar automatikisht kodin zhvilluesve, me metoda dhe dinamika krejtësisht të ngjashme me atë që ndodh. , për shembull, me Copilot të GitHub bazuar në OpenAI Codex.

Prezantimi zyrtar i modeles duhet të dalë në skenë brenda pak ditësh, tashmë në javën që do të nisë më 21 gusht. Mbetet vetëm të presim një njoftim të mundshëm për të mësuar më shumë.

Potenciali në aspektin e biznesit dhe adoptimit është i rëndësishëm. CEO i Microsoft Satya Nadella njoftoi së fundmi se më shumë se 27,000 kompani kanë zgjedhur tashmë të futen në portofolin e tyre për një licencë ndërmarrjeje të GitHub Copilot.

Siç është nënvizuar vazhdimisht nga numri një i tij Mark Zuckerberg, grupi Meta ka çdo synim të thotë fjalën e tij në fushën e AI gjeneruese. Pikërisht në këtë front po përqendrohen përpjekjet dhe investimet e kompanisë, pasi ka mbledhur rezultate nën pritshmëritë me projektet që lidhen me metaverset.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/18/meta-code-llama-modeli-i-ai-per-programim/