Meta AI në të gjitha aplikacionet me modelin Llama 3

Kompania Menlo Park ka njoftuar një version të përditësuar të Meta AI, chatbot i prezantuar në fund të shtatorit 2023, i cili tani përdor modelin e ri Llama 3. Asistenti i AI, tashmë i disponueshëm në Shtetet e Bashkuara, mund të përdoret në 13 të tjerë vende. Faqja e dedikuar është gjithashtu online.

Meta AI me Llama 3
Përdoruesi mund të fillojë një bisedë me Meta AI në WhatsApp, Instagram dhe Messenger. Chatbot është gjithashtu i integruar në kutinë e kërkimit. Prandaj, është e mundur të kërkoni çdo informacion në kohë reale dhe përgjigja do të shfaqet brenda aplikacionit me treguesin e burimit (Google ose Bing).

Meta AI është gjithashtu i aksesueshëm nga burimi i Facebook. Butoni i dedikuar “Ask Meta AI” shfaqet brenda postimeve.

Versioni në internet është gjithashtu i disponueshëm. Hyrja nuk është e detyrueshme, por është e nevojshme të ruani bisedat (historinë).

Meta ka përshpejtuar gjenerimin e imazheve nga një mesazh teksti, falë funksionalitetit Imagine. Imazhet krijohen në kohë reale ndërsa shkruhet teksti. Aktualisht është i disponueshëm vetëm në beta në WhatsApp dhe në ueb në Shtetet e Bashkuara.

Imazhet tani janë më të mprehta dhe me cilësi të lartë. Përdoruesi mund t’i kërkojë Meta AI t’i transformojë ato në GIF të animuar.

Chatbot është gjithashtu i disponueshëm në syzet Ray-Ban Meta në SHBA dhe së shpejti do të arrijë në kufjet Quest. Përveç Shteteve të Bashkuara, Meta AI është i aksesueshëm (vetëm në anglisht) në Australi, Kanada, Gana, Xhamajka, Malavi, Zelanda e Re, Nigeri, Pakistan, Singapor, Afrikën e Jugut, Ugandë, Zambia dhe Zimbabve.

Siç u përmend, versioni i përditësuar i asistentit përdor modelin e ri Llama 3 Zhvilluesit mund të shkarkojnë variante me 8 dhe 70 miliardë parametra. Një variant i tretë me mbi 400 miliardë parametra do të jetë i disponueshëm në të ardhmen. Duke qenë me burim të hapur, kodi burimor është publikuar në GitHub.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/18/meta-ai-ne-te-gjitha-aplikacionet-me-modelin-llama-3/