Mbërrin Unity 6 : motori i ri grafik do të shfrytëzojë inteligjencën artificiale gjeneruese

Unity Technologies prezantoi Unity 6, përsëritjen më të fundit të motorit të saj të lojës, i cili integron shumë veçori të reja në krahasim me versionin aktual. Ndër përditësimet e ndryshme që duhet të thjeshtojnë punën e zhvilluesve, i është dhënë hapësirë ​​e mjaftueshme veçorive të bazuara në inteligjencën artificiale gjeneruese.

Gjatë konferencës së saj vjetore, kompania tregoi disa mjete të reja, si Unity Muse, që ndihmojnë krijuesit të materializojnë idenë e tyre. Jo më pak e rëndësishme është prezantimi i Unity Cloud, një platformë që do të përshpejtojë tubacionin e punës dhe do të thjeshtojë aksesin në projekt edhe nga distanca.

Jo vetëm risitë nga pikëpamja teknologjike: ngjarja ishte gjithashtu një mundësi për t’u pajtuar me zhvilluesit. Ky është i pari, në fakt, pa John Riccitiello, i cili u largua nga kompania pas kaosit të shkaktuar nga “taksa e instalimit” që ish-CEO kishte menduar të fuste në listën e çmimeve të Unity.

Për ata që e humbën atë, me pak fjalë, menaxhmenti kishte vendosur të impononte një pagesë për zhvilluesit për çdo instalim të titujve të bazuar në Unity pas tejkalimit të kufijve të caktuar. Rrjedhimisht, nëse një përdorues do të kishte instaluar të njëjtën lojë 100 herë – nga të cilat ai do të kishte paguar natyrshëm për një kopje të vetme – shtëpia e softuerit do të ishte detyruar të paguante 100 komisione.

Ideja e çuditshme i kushtoi Riccitiello-s pozicionin e tij dhe frenat i kaluan Marc Whitten-it, i cili ka detyrën e mundimshme për të rifituar besimin e zhvilluesve, veçanërisht atyre të pavarur. Në këtë drejtim, CEO i ri bëri të qartë se kompania do të fokusohet në nevojat e krijuesve, duke u përpjekur të pajtojë dy palët. E gjithë kjo jo përpara publikimit të një letre faljeje drejtuar të gjithë komunitetit të zhvilluesve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/17/mberrin-unity-6-motori-i-ri-grafik-do-te-shfrytezoje-inteligjencen-artificiale-gjeneruese/