Mbërrijnë në Whatsapp grupet me skadencë: mund të vendosni datën e daljes

Grupet e Whatsapp-it të krijuara për raste të veçanta dhe që më pas mbeten joaktive për vite me radhë janë jetëshkurtër. Kolegët e WABetaInfo gjithmonë të përditësuar mirë në fakt kanë vënë re se aplikacioni Meta po punon në një funksion specifik që do t’ju lejojë të caktoni një datë skadimi për bisedat në grup.

Siç mund të shihet drejtpërdrejt në pamjen e ekranit në fund, një opsion i ri do të shtohet në panel që përmban informacionin e grupeve që do t’ju lejojë të zgjidhni se kur do të skadojë grupi. Përdoruesit do të kenë mundësinë të zgjedhin midis opsioneve të ndryshme: “Në një ditë”, “Në një javë”, si dhe qartë një datë specifike.

Është e qartë se ky nuk do të jetë një opsion i pakthyeshëm, dhe edhe pasi të vendoset, do të jetë ende e mundur të revokohet opsioni. Sipas asaj që u zbulua, afati do të zbatohet vetëm për profilin tuaj dhe jo për pjesëmarrësit e tjerë: kjo do të thotë se grupet mund të vazhdojnë të ekzistojnë. Në thelb, pra, është një sistem që synon ekskluzivisht të caktojë një datë braktisjeje nga biseda dhe ta bëjë historinë më të pastër.

Duke gjykuar nga thashethemet e rrjedhura në orët e fundit, Whatsapp po punon gjithashtu për të luftuar thirrjet e padëshiruara. Funksioni u zbulua nga versioni beta i Android i lëshuar disa ditë më parë. Megjithatë, nuk është e qartë se kur do të jenë të disponueshme këto dy funksione.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/08/mberrijne-ne-whatsapp-grupet-me-skadence-mund-te-vendosni-daten-e-daljes/