MacBook Pro 2017: Apple e vendos në mesin e produkteve vintage

MacBook Pro i vitit 2017 me Touch Bar është shtuar së fundmi nga Apple në listën e produkteve vintage në mbarë botën, në të dy variantet 13 inç dhe 15 inç.

MacBook Pro 2017: në listën e produkteve vintage
Apple prezantoi për herë të parë Touch Bar-in në vitin 2016. Deri më sot, MacBook Pro 13 inç është i vetmi model i disponueshëm në treg që ka një Touch Bar, pasi gjigandi Cupertino ka vendosur të kthehet në çelësat e funksionit fizik me lançimin e 14-inçit. dhe MacBook Pro 16 inç në 2021.

Kujtojmë që Apple e klasifikon një pajisje si të cilësisë së mirë pesë vjet pas shpërndarjes së fundit në kanalet e shitjeve. Produktet që hyjnë në këtë kategori nuk garantohen më se do të kualifikohen për riparim në Apple Stores dhe ofruesit e shërbimit të autorizuar të Apple, me shërbimin që i nënshtrohet disponueshmërisë së pjesëve.

Më pas, produktet klasifikohen si të vjetruara, për të qenë të saktë kur prodhimi është ndërprerë për më shumë se shtatë vjet, dhe në këtë rast ato nuk janë më të përshtatshme për asistencë harduerike, qoftë kjo e ofruar direkt nga grupi Cupertino ose përmes partnerëve, por në disa vendet e botës, megjithatë, zëvendësimi i baterisë mund të vazhdojë të jetë i disponueshëm, megjithëse vetëm dhe ekskluzivisht për laptopë dhe pajisje celulare.

Së bashku me MacBook Pro 2017, kompania e udhëhequr nga Tim Cook ka shtuar gjithashtu modelin 15-inç MacBook Pro në mes të 2015 pa Touch Bar në listën e produkteve vintage që kishin mbetur në shitje deri në vitin 2018.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/02/macbook-pro-2017-apple-e-vendos-ate-ne-mesin-e-produkteve-vintage/