Lind Task Forca evropiane për kontrollin e ChatGPT

Ashtu si një grup ekspertësh shtyn ligje për të ardhmen për inteligjencën artificiale, duke u bërë thirrje ligjvënësve evropianë që të veprojnë sa më shpejt të jetë e mundur për inteligjencën artificiale për përdorim të përgjithshëm, vetë Bordi Evropian për Mbrojtjen e të Dhënave ka promovuar një task forcë evropiane e cila do të ketë për detyrë të promovojë bashkëpunimin dhe shkëmbimin e informacionit mbi iniciativat që lidhen me ChatGPT dhe, ndoshta, me AI në tërësi.

Mbërrin Task Forca evropiane e AI
Fokusi i parë, natyrisht, do të jetë ChatGPT: pas dispozitës së kërkuar nga Garantuesi Italian i Privatësisë, në fakt, Garantuesit e tjerë evropianë kanë vendosur gjithashtu të ndërmarrin veprime kundër chatbot-it të AI të zhvilluar nga OpenAI. Task-forca në fjalë lindi nga kjo përpjekje e përbashkët, e cila gjithashtu do të duhet të konfirmojë zbatimin e Rregullores Evropiane, ose GDPR, duke gjetur një direktivë të përbashkët dhe një dialog midis zhvilluesve dhe ligjvënësve.

Në njoftimin zyrtar për shtyp të publikuar nga EDPB thuhet:

“Në vijim të dispozitës për kufizimin e përkohshëm të përpunimit, të miratuar nga Garantuesi për mbrojtjen e të dhënave personale më 30 mars kundër ChatGPT, i menaxhuar nga kompania amerikane OpenAI, Garantuesit Evropianë të privatësisë, të mbledhur në Komitetin Evropian të Mbrojtjes së të Dhënave (EDPB), kanë vendosur të nisin një grup pune në ChatGPT. Objektivi i task-forcës është të promovojë bashkëpunimin dhe shkëmbimin e informacionit mbi iniciativat e mundshme për zbatimin e Rregullores Evropiane të kryera nga Autoritetet e Mbrojtjes së të Dhënave.

EDPB nuk ka hyrë në aq shumë detaje sa mund të shpresojnë disa; Prandaj, ne nuk kemi akses në shumë informacion në lidhje me modus operandi të task-forcës. Me siguri, megjithatë, gjatë muajve të ardhshëm do të shohim vendimet e para të marra prej saj në lidhje me chatbot.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/14/lind-task-forca-evropiane-per-kontrollin-e-chatgpt/