Lenovo: lamtumirë smartphone i gaming, divizioni Legion mbyllet

Segmenti i smartfonëve të lojërave ka pasur rritje eksponenciale vitet e fundit, falë nxitjes së dhënë nga pandemia dhe vullnetit të të rinjve – veçanërisht në Azi – për të luajtur në celular, pa blerë PC veçanërisht të shtrenjtë. Sidoqoftë, me përfundimin e bllokimeve, shitjet globale u ulën dhe disa prodhues u futën në qoshe, me ndarjet ad hoc tani duke bërë një humbje. Lenovo është ndër kompanitë më të prekura dhe, pas disa javësh thashetheme, kompania më në fund ka konfirmuar se divizioni Lenovo Legion për telefonat inteligjentë do të ndalojë aktivitetet e tij.

Nuk ka më telefona inteligjentë Lenovo Legion
Portofoli Legion filloi me laptopë të lojërave të nivelit të lartë dhe PC desktop dhe më pas u përshtat në segmentin celular. Duke luftuar me gjigantët e industrisë si ASUS ROG, filiali i Xiaomi’s Black Shark ose REDMAGIC, ai më në fund nuk arriti të gjente hapësirë ​​të mjaftueshme në një pjesë kaq të vogël të tregut, pavarësisht pajisjeve të shkëlqyera të ofruara në dyqane.

Prandaj, kolegët e Android Autoritetit kontaktuan kompaninë aziatike, duke marrë një deklaratë shumë të qartë si përgjigje:

“Lenovo po ndërpret telefonat inteligjentë të lojërave Legion me bazë Android, si pjesë e një transformimi më të gjerë të korporatës dhe konsolidimit të portofolit të saj të lojërave. Si një lider në pajisjet dhe zgjidhjet e lojërave, Lenovo është e përkushtuar të avancojë kategorinë në të gjithë faktorët e formës, si dhe të fokusohet në vendin ku mund të sjellë vlerën më të madhe për komunitetin global të lojërave.

E ardhmja për industrinë e telefonave të lojërave nuk duket aq e ndritur kur merrni parasysh njohuritë më të fundit të tregut. Përkundrazi, laptopët e lojërave mbeten ndër pajisjet më intriguese në sytë e të apasionuarve të rinj të lojërave video; prandaj, mos prisni që divizioni i Legjionit të mbyllet plotësisht.

Ky artikull përmban lidhje shoqëruese: blerjet ose porositë e bëra përmes këtyre lidhjeve do të lejojnë faqen tonë të marrë një komision. Ofertat mund të pësojnë ndryshime çmimesh pas publikimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/29/lenovo-lamtumire-smartphone-i-gaming-divizioni-legion-mbyllet/