Ky është Microsoft Bing i ri me GPT-4

Prej disa javësh qarkullojnë thashetheme për integrimin e ChatGPT në Bing. Versioni i AI i motorit të kërkimit duhet të bazohet në GPT-4, një evolucion i modelit të përdorur nga chatbot i mirënjohur. Një student (Owen Yin) testoi “Bing-un e ri” të aksesueshëm nga skeda Chat, në të majtë të skedës Fotot, për disa minuta. Microsoft më vonë hoqi shërbimin (ndoshta i aksesueshëm publikisht gabimisht).

Bing i ri: ndërfaqja dhe funksionaliteti
Studenti i tha The Verge se ai përdor Bing si faqen e tij kryesore të Microsoft Edge. Papritur u shfaq skeda Chats. Duke klikuar në lidhjen, Yin pa ndërfaqen e motorit të kërkimit të fuqizuar nga AI. Shiriti i kërkimit është zëvendësuar nga një kuti teksti më e madhe, në të cilën futet kërkesa e cila mund të ketë një gjatësi maksimale prej 1000 karakteresh.

Në ekran ka disa sugjerime dhe paralajmërimi “Bing është i mundësuar nga AI, kështu që surprizat dhe gabimet janë të mundshme. Sigurohuni që të kontrolloni faktet dhe të ndani komente në mënyrë që të mund të mësojmë dhe përmirësohemi”. Prandaj, Microsoft paralajmëron përdoruesin se Bing i ri mund të japë përgjigje jo të besueshme, prandaj rekomandohet gjithmonë një verifikim i burimeve (cituar në fund të përgjigjeve).


Ndryshe nga një motor kërkimi tradicional, Bing i ri ofron përgjigje më të plota (jo një listë lidhjesh) dhe mund të ndërveprojë me përdoruesin përmes një bisede të vërtetë, ashtu si ChatGPT, në të cilën bazohet. Natyrisht, është gjithashtu e mundur të kërkosh gjëra të tjera përveç një kërkimi të thjeshtë në internet, siç është shkrimi i një historie.


Microsoft pritet të shpallë versionin AI të Bing në javët e ardhshme. Në vend të kësaj, Google ka organizuar një ngjarje për 8 shkurt, gjatë së cilës do të zbulojë projektet e saj të bazuara në inteligjencën artificiale.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/04/ky-eshte-microsoft-bing-i-ri-me-gpt-4/