Krijuesi i ChatGPT, Sam Altman, i shqetësuar për AI: ‘është potencialisht e rrezikshme’

Tashmë gjatë fundjavës, alarmi i Elon Musk kishte mbërritur në ChatGPT dhe inteligjencën artificiale. Sot deklarata të ngjashme vijnë edhe nga Sam Altman, CEO i OpenAI.

Në një seri postimesh të publikuara dje, CEO paralajmëroi se bota mund të mos jetë “aq larg krijimit të inteligjencës artificiale potencialisht të frikshme” dhe bëri thirrje përsëri për rregullim nga qeveritë, duke e quajtur atë “kritike”.

Altman shpjegon se kalimi në një botë “thellësisht të integruar me mjetet e inteligjencës artificiale do të ndodhë mjaft shpejt”, e ngjashme me atë që ndodhi midis botës para dhe pas telefonit inteligjent. Megjithatë, ai paralajmëroi gjithashtu se shoqërisë i duhet kohë për t’u përshtatur me një revolucion kaq të madh si AI.

“Ne gjithashtu na duhet kohë e mjaftueshme që institucionet tona të kuptojnë se çfarë të bëjnë. Rregullorja do të jetë kyçe dhe do të duhet pak kohë për ta kuptuar këtë; ndërsa mjetet e gjeneratës së tanishme të inteligjencës artificiale nuk janë shumë të frikshme, unë mendoj se ne nuk jemi potencialisht shumë larg atyre potencialisht të rrezikshëm, “tweetoi CEO i ri i cili gjithashtu vuri në dukje se “njerëzit janë të mërzitur duke folur me një chatbot, edhe nëse e dinë se çfarë po ndodh në të vërtetë. .”


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/21/krijuesi-i-chatgpt-sam-altman-i-shqetesuar-per-ai-eshte-potencialisht-e-rrezikshme/