Këto produkte nuk do të mbështeten më nga Microsoft

Lamtumira me Windows 10 nuk është e vetmja e planifikuar tashmë nga Microsoft. Tashmë e dimë që versioni 21H2 është afër fundit të mbështetjes teknike dhe se përditësimi i 22H2 do të arrijë në fazën e Fundit të Shërbimit në vitin 2025, por cilat shërbime të tjera të kompanisë Redmond janë gati të dalin zyrtarisht të vjetëruara, prandaj do të zëvendësohen me përsëritje të gjeneratës së fundit sa më shpejt të jetë e mundur? Le ta zbulojmë së bashku.

Microsoft nuk do t’i mbështesë më këto produkte në 2023
Siç theksohet nga kolegët e GHacks, lista e produkteve dhe shërbimeve që nuk do të marrin më përditësime sigurie dhe mbështetje teknike nga gjigandi amerikan nuk është indiferente. Në krye të listës janë, siç është parashikuar tashmë, Windows 10 Home dhe Pro 21H2 – braktisja e të cilave është caktuar për 13 qershor 2023 – dhe Windows 11 Home dhe Pro 21H2 – të destinuara të mos marrin më arna sigurie nga 10 tetori 2023.

Prandaj, pasojnë një mori shërbimesh për kompanitë, të fokusuara në funksionimin korrekt të serverëve dhe qendrave të të dhënave:

Windows Embedded 8 Standard: 11 korrik 2023
Industria e Windows Embedded 8.1: 11 korrik 2023
Visual Studio 2022, versioni 17.0 (LTSC): 11 korrik 2023
Serveri Hyper-V 2012 dhe 2012 R2: 10 tetor 2023
Microsoft Office 2019 për Mac: 10 tetor 2023
Windows Embedded Compact 2013: 10 tetor 2023
Windows Server 2012 dhe 2012 R2: 10 tetor 2023
Windows Storage Server 2012 dhe 2012 R2: 10 tetor 2023

Në rastin specifik të Microsoft Office 2019, versioni i Windows do të kalojë në fazën e mbështetjes së zgjeruar; Prandaj, fundi i mbështetjes do të vijë vetëm më vonë.

Në mbyllje, ju kujtojmë se nëse doni të qëndroni të sigurt me Windows, duhet të përmirësoni nga OS i përmendur më sipër në versionet më të fundit të Windows 11, gjithashtu duke pasur parasysh shpërndarjen e përditësimit të veçorive Windows 11 23H2, që vjen në të dytën gjysma e vitit aktual.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/16/keto-produkte-nuk-do-te-mbeshteten-me-nga-microsoft/