Këto janë 5 veçoritë e fshehura të iOS 17, të cilat e fuqizojnë smartfonin tuaj në maksimum

Në këtë artikull, do të gjeni funksionet e fshehura të versionit të ri iOS 17 beta, një sistem që është ende disi misterioz dhe plot surpriza emocionuese. Këtu janë të gjitha pajisjet Apple me të cilat funksionon: iPhone 14 (Plus, Pro, Pro Max), iPhone 13 (mini, Pro, Pro Max), iPhone 12 (mini, Pro, Pro Max), iPhone 11 (Pro, Pro Max ) iPhone XS, XR, XS Max, SE (gjenerata e dytë dhe e tretë).

Hiq kodet e gjurmimit
Sa herë që regjistroheni për një aplikacion ose sajt të ri dhe të ngjashme, do të merrni një kod verifikimi i cili më pas do të mbetet i varrosur përgjithmonë në mesazhet dhe emailet tuaja, duke zënë hapësirë ​​dhe duke ngatërruar përmbajtjen tuaj. Ju mund t’i fshini këto kode me dorë, duke humbur një ditë të tërë dhe ndoshta më shumë, ose mund të përfitoni nga veçoria e re e iOS 17 duke shkuar te Settings > Password > Password Opsionet duke mbërritur te opsioni i pastrimit automatik.

Apple Maps Offline
Kjo veçori e mahnitshme për udhëtarin ju lejon të shkarkoni harta të mëdha të detajuara me aftësinë për t’i përdorur ato edhe jashtë linje, duke gjetur rrugën tuaj nëpër rrugë, drejtime, plazhe, pyje dhe kudo që të çojnë aventurat tuaja.

Duke shkuar te Maps, mund të prekni foton tuaj të profilit në pjesën e sipërme djathtas të dritares së navigimit dhe të përdorni hartat jashtë linje. Në varësi të vendit ku udhëtoni më shumë, mund të shihni një hartë të sugjeruar për t’u shkarkuar, së bashku me madhësinë e hartës, në rast se nuk keni shumë hapësirë ​​ruajtëse. Mund të zgjidhni gjithashtu Shkarkoni hartën e re, të shkruani një qytet dhe ta shkarkoni në iPhone tuaj.

Pritini fotot tuaja
Prerja e fotove tuaja është një detyrë mjaft e thjeshtë, por tani iOS 17 e bën edhe më të lehtë. Sa herë që shikoni një foto dhe e zmadhoni, butoni i ri “Crop” do të shfaqet në këndin e sipërm djathtas, duke ju lejuar të rregulloni imazhet tuaja edhe më shpejt.

Crossfade
Më në fund mund të bëheni një DJ i vërtetë, në festa, në një udhëtim me makinë dhe për veten tuaj në metro. Cilësimi i ndërthurjes për Apple Music është një punë serioze dhe gjithashtu ju lejon të zgjidhni gjatësinë e zbehjes (midis 1 dhe 12 sekondave).

Widgets
Përdorimi i miniaplikacioneve në iOS 17 është më i gjallë dhe aktiv se kurrë. Përdorimi i këtyre sistemeve në mënyrë interaktive ju lejon të kontrolloni aplikacionet tuaja ashtu si do të bënit nga një qendër kontrolli. Për shembull, në Muzikë mund të luani ose ndaloni muzikën, ndërsa në Home mund të fikni dhe aktivizoni çdo pajisje të lidhur, si p.sh. një llambë inteligjente ose termostat.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/19/keto-jane-5-vecorite-e-fshehura-te-ios-17-te-cilat-e-fuqizojne-smartfonin-tuaj-ne-maksimum/