Këto jane 5 aplikacionet kryesore për të përdorur ChatGPT në iPhone

Disa ditë më parë zbuluam mënyra për të përdorur ChatGPT në bisedat Telegram, duke lejuar kështu aksesin e thjeshtuar në chatbot OpenAI përmes një prej shërbimeve më të përdorura të mesazheve në botë dhe, për më tepër, i disponueshëm si në telefonat inteligjentë Android ashtu edhe në iOS. Sidoqoftë, modeli i AI i organizatës së Sam Altman është gjithashtu i pranishëm në aplikacionet e palëve të treta në të dy sistemet operative: falë suksesit të shërbimit, shumë zhvillues të pavarur janë përpjekur të propozojnë disa zgjidhje alternative për të hyrë në të.

Ndërsa në fakt është e mundur të përdoret ChatGPT direkt nga faqja e internetit OpenAI, le të gërmojmë në 5 aplikacionet kryesore ChatGPT për iPhone.

Më e shkarkuara: Genie
Zhvilluesit e AppNation kanë shijuar tashmë një sukses të jashtëzakonshëm me Genie, një chatbot me AI me fuqi GPT-4, aktualisht i renditur në #4 në grafikun e aplikacioneve të produktivitetit më të shkarkuar të App Store në iPhone dhe iPad. Me mbi 29,000 komente dhe një vlerësim të vendosur aktualisht në 4,7 nga 5 yje, Genie njihet për veçoritë e tij shtesë, si njohja e shpejtë e përmbajtjes së imazheve hyrëse.

Për më tepër, Genie ruan historinë tuaj të bisedave në mënyrë që të mund të merrni ndërveprimet e mëparshme për ta mbajtur bisedën konsistente. Ose përsëri, Genie e bën të lehtë ndarjen e bisedave me kontaktet dhe e bën çdo bisedë veçanërisht tërheqëse, pavarësisht nga tema. Së fundi, është jashtëzakonisht i gjithanshëm pasi ju lejon të shkruani histori, email, të zgjidhni probleme matematikore ose të mësoni gjuhë të huaja, veçanërisht anglisht.

Megjithatë, ekziston një kufi i rëndësishëm: për të përdorur shërbimin që duhet të regjistroheni për të hyrë në provë tre-ditore falas; pas kësaj, Genius aplikon automatikisht pagesën prej 14,99 dollarë për një muaj ose 69,99 dollarë për një vit, përveç nëse ka zbritje të veçanta.

Më e personalizueshme: AI Smith
Po aq popullor është AI Smith ose, më thjesht, AI Chatbot. Në kohën e shkrimit të këtij Top 5, ai renditet i 9-ti në mesin e aplikacioneve të produktivitetit dhe gëzon një vlerësim shumë pozitiv prej 4.5 yjesh. I zhvilluar nga Vulcan Labs dhe i mundësuar nga GPT-4, ky chatbot ju jep akses në të gjitha veçoritë standarde që shihen gjithashtu në ChatGPT, por shton, si specialitet të tij, një grup asistentësh të personalizuar të AI me personalitete të ndryshme. Për shembull, ka përkthyes, gjenerues të fjalëkalimeve, tregimtarë dhe interpretues ëndrrash.

Ashtu si Genie, megjithatë, testi fillestar falas është jashtëzakonisht i kufizuar: pas vetëm tre mesazheve, AI ju kërkon të vazhdoni me blerjen e abonimit mujor ose vjetor, i cili kushton përkatësisht 14,99 dollarë dhe 69,99 dollarë. Përndryshe, një anëtarësim i përjetshëm kushton 79,99 dollarë. Me pak fjalë, duket se është një listë çmimesh e standardizuar për këto shërbime, të cilat, jashtë këtyre aplikacioneve, janë ende të disponueshme falas nëpërmjet shfletuesit ose me pagesë, nëse keni ndërmend të përdorni GPT-4 me ChatGPT Plus.

Më e njohura: Genius
Krahasuar me zgjidhjet e propozuara më sipër, Genius ka rezultatin më të lartë me 4.8 nga 5 yje, megjithëse shkarkohet nga një numër shumë më i vogël njerëzish. E sjellë nga Alloy Studios, kjo alternativë ChatGPT bazohet në GPT-4 dhe fokusohet në shkrimin e tekstit, qoftë përmbajtje krijuese apo shkrime kopjimi. Mbështetja moderne e AI për hartimin e dokumenteve, apo edhe e-mail të thjeshtë, shton kontrollin drejtshkrimor dhe gramatikor në mënyrë që të prodhojë gjithmonë një rezultat të qëndrueshëm dhe korrekt.

Ashtu si aplikacionet e tjera të iPhone të përmendura – dhe që do t’i përmendim – kërkohet një abonim për të zhbllokuar të gjitha veçoritë. Pas një prove 30-ditore falas të paketës Premium, Genius ofron vetëm të paguajë 14,99 dollarë në muaj.

Më e përshtatshme: ChatOn
Bazuar në GPT-4, ChatOn gëzon gjithashtu një popullaritet të konsiderueshëm në App Store, duke u shfaqur ndër aplikacionet më të shkarkuara në seksionin e Produktivitetit. Avantazhi kryesor i zgjidhjes AIBY konsiston në “memorien e zgjeruar të bisedës”, d.m.th. ruajtja më e qëndrueshme e informacionit të ndarë brenda një bisede. Në këtë mënyrë, AI gjithmonë kontekstualizon hyrjet dhe i kujton përdoruesit çdo të dhënë të harruar midis rreshtave të bisedës. Megjithatë, më interesant është funksioni i sintezës së të folurit, me të cilin mund të keni një bisedë zanore me chatbot.

Megjithatë, për fat të keq, popullariteti i ChatOn e bën veçanërisht të vështirë përdorimin e tij: për shkak të përdorimit të plotë të serverëve, shumica e kohës brenda aplikacionit kalon duke pritur përgjigjen pas dërgimit të kërkesës. Nëse asgjë tjetër, çmimi i abonimit pas javës së provës është më i ulët se konkurrenca: aksesi premium në ChatOn kushton 6,99 dollarë në muaj ose 39,99 dollarë në vit.

Më e shpejta: AI Chat
Më e fundit dhe më e shpejta nga të gjitha alternativat ChatGPT që përmendëm është padyshim AI Chat nga Tappz, por ajo bazohet në GPT-3.5 dhe jo në GPT-4. Përparësitë e tij janë shpejtësia e përgjigjeve, dizajni veçanërisht i ngjashëm me iMessage dhe modaliteti i errët për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Së fundi, një veçori interesante konsiston në përkthimin e teksteve dhe në mësimdhënien e gjuhëve të huaja.

Çmimi? Pas një periudhe prove fillestare, kushton 19,99 dollarë në muaj për të hyrë në të gjitha veçoritë Premium.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/12/keto-jane-5-aplikacionet-kryesore-per-te-perdorur-chatgpt-ne-iphone/