Këta janë 5 gjigantët e teknologjisë që ndaluan ChatGPT për punonjësit

ChatGPT është padyshim një mjet revolucionar, i gatshëm për të ndryshuar rrënjësisht rrjedhën e punës së të gjitha kompanive duke automatizuar aktivitete të caktuara dhe duke i bërë të tjerat më të shpejta dhe më të lehta, nën mbikëqyrjen e një qenie njerëzore të specializuar. Megjithatë, disa kompani kanë frikë nga rrjedhja e informacionit të ndjeshëm konfidencial, ose preferojnë të miratojnë strategji të ndryshme për të rritur produktivitetin me zgjidhjet e gjeneratës së fundit të AI. Dëshironi disa shembuj? Këtu janë 5 gjigantë të teknologjisë që kanë ndaluar përdorimin e ChatGPT për punonjësit.

5 kompani që nuk duan ChatGPT
I pari që dha alarmin nga brenda dhe që vuri re rreziqet që lidhen me chatbotin AI ishte Samsung Electronics, i cili në fillim të majit, pasi zbuloi se disa punonjës po ngarkonin kode të ndjeshme dhe të dhëna konfidenciale brenda shërbimit, bllokoi përdorimin e ChatGPT. Google Bard dhe Bing Chat, si dhe çdo chatbot tjetër ekzistues. Arsyetimi kryesor ka të bëjë me shqetësimet në lidhje me ruajtjen e të dhënave të dërguara në chatbot në serverë të jashtëm, gjë që do të lejonte arratisjen e tyre te palët e treta potencialisht keqdashëse. Për të shmangur ndalimin, Samsung do të zhvillonte inteligjencën artificiale të saj gjeneruese në bashkëpunim me Naver.

Një tjetër gjigant teknologjik që ndalon përdorimin e ChatGPT dhe AI ​​gjeneruese është Apple: sipas një dokumenti të brendshëm në të cilin do të kishte akses redaksia e Wall Street Journal, Apple do të kishte ndaluar chatbot-et për të njëjtën arsye si Samsung, d.m.th. frikën. e rrjedhjes së informacionit konfidencial.

Amazon ndjek shembullin, pasi ka ndaluar përdorimin e sistemeve të AI të palëve të treta që përfshijnë ndarjen e informacionit konfidencial në lidhje me gjigantin e tregtisë elektronike, pasi disa punonjës thuhet se vunë re vargje kodesh të ngjashme me ato të përdorura nga Amazon në përgjigje të inputeve të caktuara. Verizon është një tjetër nga kompanitë që do të kishte përfshirë ChatGPT dhe chatbot të tjerë në “listën e zezë” të aplikacioneve të përdorshme: sipas kompanisë telefonike, numrat e telefonit, adresat e postës elektronike dhe adresat e shtëpisë mund të jenë në rrezik.

Së fundmi, kompania e hapësirës ajrore Northrop Grumman u ka kërkuar gjithashtu punonjësve që të mos përdorin mjete të tilla si ChatGPT, duke qenë një kompani që punon në sektorin e teknologjive të mbrojtjes.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/25/keta-jane-5-gjigantet-e-teknologjise-qe-ndaluan-chatgpt-per-punonjesit/