Jo vetëm chat, WhatsApp është duke punuar në një funksion newsletter

WhatsApp thuhet se është duke punuar në një funksion “newsletter” që ende nuk është shpallur dhe është zbuluar nga faqja e specializuar WABetaInfo.

Brenda kodit të një versioni provë të aplikacionit, teknikët kanë identifikuar një meny të re që do të lejonte dërgimin e përditësimeve të menjëhershme në një seri kontaktesh, teorikisht të abonuar në një shërbim buletini.

Një veçori që, sipas WABetaInfo, mund të jetë shumë e dobishme nëse zbatohet nga organizatat dhe administratat publike, për të komunikuar shpejt dhe masivisht me qytetarët.

Megjithëse funksionimi i tij nuk është i qartë, me sa duket opsioni do të lejonte aksesin në një meny në skedën ‘status’ nga e cila mund të ndahet përmbajtje me shumë përdorues, në modalitetin e buletinit dhe të identifikojë ato në të cilat mund të abonoheni. Çdo përdorues do të merrte komunikime pa ditur emrat dhe detajet personale të abonentëve të tjerë, në mënyrë që të ruhej privatësia. Bazuar në disa të dhëna në kod, buletinet do të jenë një seksion i veçantë dhe opsional i aplikacionit, i ndryshëm nga bisedat private.

“Ky funksion nuk do të ketë reklama brenda dhe do të mbështesë doreza”, shpjegon WABetaInfo “domethënë, mundësia që përdoruesit të gjejnë lehtësisht gazetat për t’u abonuar, thjesht duke i kërkuar ato në një direktori WhatsApp”. Meqenëse do të jetë e mundur të arrihet një numër i pacaktuar dhe i madh njerëzish, buletinet nuk do të mbrohen nga kriptimi nga fundi në fund, pra nga ai lloj teknologjie që e bën të pamundur për një të huaj të përgjojë mesazhet e dërguara nga një dërgues i vetëm. tek një marrës. “Ky është lëshimi i parë beta që përmban të dhëna të buletinit dhe kështu presim që më shumë detaje të zbulohen në përditësimet e ardhshme.”


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/23/jo-vetem-chat-whatsapp-eshte-duke-punuar-ne-nje-funksion-newsletter/