Ja cilat do të jenë pajisjet Apple që nuk do të mbështesin iOS 17 dhe iPadOS 17

iOS 17 do të jetë një sistem operativ që do të fokusohet veçanërisht tek stabiliteti, por që do të sjellë edhe funksione të ndryshme të reja dhe të dobishme si prikë. I njëjti fjalim duhet të jetë i vlefshëm për iPadOS 17. Njoftimi do të bëhet, si zakonisht, me rastin e WWDC që këtë vit do të mbahet nga 5 deri më 9 qershor. Por cilat pajisje të markës Apple nuk do ta mbështesin përditësimin? Thashethemet më të fundit janë kujdesur për përgjigjen.

iOS 17 dhe iPadOS 17: pajisje që nuk do të mbështesin sistemin operativ të ri
Një përdorues në Twitter ka hedhur në fakt një hipotezë, e cila pasqyron plotësisht kërkesat e përgjithshme të Apple, d.m.th. mbështetje të plotë për të paktën pesë vjet pas prezantimit, dhe për këtë arsye e marrë edhe nga të tjerët në Net dhe që konsiderohet e mundshme.

Ja, pra, cilët do të jenë iPhone-ët që nuk duhet të marrin iOS 17.

iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X

Sa i përket iPadOS 17, këto janë iPad-ët që nuk duhet ta mbështesin atë.

iPad i gjeneratës së 5-të
Gjenerata e parë iPad Pro 9.7 inç
iPad Pro 12,9 inç i gjeneratës së parë

Pajisjet në fjalë u prezantuan midis nëntorit 2015 dhe nëntorit 2017 dhe disa prej tyre janë mbështetur për një numër më të madh vitesh sesa pesë ato fatale.

Duhet gjithashtu të kihet parasysh se vendimi i Apple për të braktisur këto pajisje me iOS 17 dhe iPadOS 17 mund të lidhet me një cenueshmëri të pazgjidhshme të bootrom-it që prek çipat nga A5 në A11. Sidoqoftë, kompania do të vazhdojë të zbatojë rregullime sigurie për iOS 16 dhe iPadOS 16 edhe pas lëshimit të OS-ve pasues.

Megjithatë, vitin e kaluar, iOS 16 dhe iPadOS 16 përfunduan mbështetjen për: iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, gjeneratën e parë iPhone SE, iPod Touch më të fundit, iPad Air të gjeneratës së dytë dhe iPad mini të gjeneratës së katërt.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/05/ja-cilat-do-te-jene-pajisjet-apple-qe-nuk-do-te-mbeshtesin-ios-17-dhe-ipados-17/