Ish-drejtuesit e Twitter padisin Elon Musk

Katër ish-drejtues të Twitter, duke përfshirë CEO Parag Agrawal, kanë paditur Elon Musk për mospagimin e pagesës së largimit, pas shkarkimit të tyre në tetor 2022. Pronari aktual i kompanisë kaliforniane beson se shkarkimi i tyre ka ndodhur për arsye të drejtë dhe për këtë arsye ai nuk ka të drejtë të çdo gjë.

Një tjetër padi kundër Musk dhe X
Katër ish-drejtuesit janë: Parag Agrawal (CEO), Ned Segal (Zyrtar Kryesor Financiar), Vijaya Gadde (Zyrtar Kryesor Ligjor) dhe Sean Edgett (Këshilltar Ligjor). Në ankesë tregohen shumat që kompania kaliforniane duhet të paguajë: përkatësisht 57.4 milionë, 44.5 milionë, 20 milionë dhe 6.8 milionë dollarë, për një total prej rreth 128.7 milionë dollarë.

Katër ish-drejtuesit kishin paditur Musk për ta detyruar atë të përfundonte blerjen e Twitter, kur Musk kishte vendosur të hiqte dorë. Prandaj, pronari i ri i kompanisë kaliforniane vendosi të “marrë hak” pas përfundimit të blerjes, duke shkarkuar katër ish-drejtuesit për arsye të drejtë (neglizhencë të rëndë dhe sjellje të pahijshme me dashje).

Ankesa citon gjithashtu një pasazh nga biografia e Musk shkruar nga Walter Isaacson. Musk e mbylli marrëveshjen e blerjes një ditë më herët për të parandaluar ish-drejtuesit të investonin opsionet e tyre të aksioneve kur tregu u hap mëngjesin tjetër. Kjo lëvizje i kurseu Musk 200 milionë dollarë.

Kjo nuk është e vetmja ankesë e paraqitur kundër X për pagesa të munguara (përfshirë qiranë e zyrës). Sipas një faqeje, kompania kaliforniane ka marrë 33 ankesa deri më tani.

The post Ish-drejtuesit e Twitter padisin Elon Musk appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/05/ish-drejtuesit-e-twitter-padisin-elon-musk/