Ish-CEO i Google Schmidt thotë se AI mund të jetë një ‘rrezik ekzistencial’

Pas thirrjeve për rregullimin e AI nga CEO i OpenAI, Sam Altman, vijnë deklarata më të rëndësishme në lidhje me përparimet e shpejta që po bëhen në inteligjencën artificiale. Për t’i lëshuar ato është ish-CEO i Google, Eric Schmidt, i cili e ka përcaktuar AI si një “rrezik ekzistencial”.

Në këtë drejtim, siç raportohet edhe nga Engadget dhe CNBC, Schmidt, i cili ka mbajtur pozicionin e CEO të Google nga viti 2001 deri në 2011, është i shqetësuar se si mund të përdoret një teknologji e tillë. Në fakt, sipas ish-CEO të BigG, rreziku është ai i abuzimeve të mundshme, siç u shpreh Schmidt në kuadër të Samitit të Këshillit të CEO-ve të Wall Street Journal.

Më saktësisht, në kontekstin e kësaj të fundit, Schmidt deklaroi se në fakt nuk beson se AI është një kërcënim serioz për momentin, por se është e mundur, në rast se gjërat shkojnë keq, që në të ardhmen e afërt të abuzohet me gjithçka. gjeni vrima sigurie në softuer ose në skenarë edhe më të keq.

Prandaj është e rëndësishme të parandalohet abuzimi dhe të rregullohet AI, përndryshe, sipas Schmidt, kjo e fundit mund të përdoret për të “plagosur ose vrarë” njerëz. Kjo mund të shihet si një “fantashkencë shkencore” në ditët e sotme, por duke pasur parasysh potencialin e teknologjisë, sipas ish-CEO të Google, është mirë të parandalohen çdo problem që rrjedh nga e tëra me një rregullim të mirëstrukturuar.

Në çdo rast, Schmidt nuk është i ri për deklaratat jo saktësisht idilike në lidhje me inovacionet teknologjike: vetëm mendoni se kur, në vitin 2020, ai deklaroi se “rrjetet sociale janë përforcues për idiotët”. Tani, megjithatë, ish-CEO i Google është fokusuar në botën e inteligjencës artificiale, e cila është padyshim “tema e nxehtë” e sektorit aktual të teknologjisë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/25/ish-ceo-i-google-schmidt-thote-se-ai-mund-te-jete-nje-rrezik-ekzistencial/