iPhone SE 4: vjen në 2025 me ekran OLED

Gjatë orëve të fundit, disa thashetheme interesante janë shfaqur në lidhje me gjeneratën e katërt të iPhone SE që do të pasojë atë që është aktualisht në krye. Sipas raportimeve, ai do të shfaqet në treg në vitin 2025 dhe do të karakterizohet nga adoptimi i një ekrani OLED.

iPhone SE: gjenerata e katërt në 2025 me ekran OLED
Kjo u raportua nga redaksia e revistës teknologjike koreano-jugore The Elec, duke nënvizuar megjithatë se vendimet përfundimtare nuk janë marrë ende në lidhje me datën e nisjes.

Sipas burimit, në fakt, telefoni inteligjent fillimisht ishte planifikuar për vitin 2024, por së fundmi lansimi u shty për në vitin 2025 për shkak të problemeve me furnizuesin e ekranit BOE, pasi nuk ishte në gjendje të përmbushte standardet e cilësisë të vendosura nga Apple.

Megjithatë, kjo nuk është hera e parë që BOE i është dashur të përballet me një skenar të tillë. Kohët e fundit, për shembull, do të kishte ndodhur tashmë për iPhone 15 të ardhshëm.

Është e qartë se, në dritën e fakteve, gjiganti i Kupertinos do të bënte shumë më mirë të mbështetej ekskluzivisht në dy gjigantët e tjerë të industrisë OLED, përkatësisht Samsung dhe LG, por për të kursyer para ne ende përpiqemi t’i bëjmë gjërat të funksionojnë.

Për sa i përket pjesës tjetër të specifikimeve teknike të smartfonit, shumë detaje nuk dihen ende, por thashethemet e mëtejshme bien dakord në sanksionimin e braktisjes përfundimtare të dizajnit klasik me korniza të mëdha të poshtme dhe të sipërme në favor të një ekrani të plotë me notch. Për më tepër, ai duhet të sanksionojë braktisjen përfundimtare të Touch ID me miratimin e Face ID-së tashmë të kudogjendur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/06/iphone-se-4-vjen-ne-2025-me-ekran-oled/