iPhone 17: Apple do ta prodhojë edhe në Indi

Sipas asaj që u raportua pak orë më parë nga analisti Ming-Chi Kuo, prodhimi fillestar i iPhone 17 tashmë shumë të përfolur në versionin standard do të nisë në Indi. Ky është një informacion veçanërisht i rëndësishëm pasi kjo është hera e parë që një smartphone Apple prodhohet menjëherë në tokën indiane.

iPhone 17: Prodhimi fillestar në Indi në 2025
Zakonisht, në fakt, prodhimi në Indi gjithmonë fillon disa muaj pas fillimit. Kjo do të thotë se prodhimi i telefonave inteligjentë në territorin në fjalë do të nisë tashmë në gjysmën e dytë të vitit 2025, për të diversifikuar zinxhirin e montimit në krahasim me Kinën.

Analisti bën të ditur gjithashtu se vetëm iPhone 17 “bazë” do të prodhohet fillimisht në Indi, pasi është më pak i vështirë për t’u montuar se variantet e tjera.

Mbani në mend se Apple ka prodhuar iPhone dhe pajisje të tjera më të vjetra në Indi për disa vite tani, me synimin për të lëvizur më shumë nga prodhimi i saj jashtë Kinës.

Apple kishte filluar të vendoste më shumë përgjegjësi mbi fabrikat në Indi dhe filloi prodhimin e iPhone 14 në vend vetëm disa javë pas prezantimit të pajisjes në shtator 2022. Megjithatë, prodhimi i iPhone 15 filloi edhe më herët, me fabrikat në vend që montuan modelin bazë disa ditë pas nisjes, por ende më vonë se ajo që u bë në Kinë.

Aktualisht, Kuo beson se 12% deri në 14% e dërgesave globale të iPhone trajtohen në Indi, me përqindjen që rritet në 20% deri në 25% deri në vitin 2024.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/02/iphone-17-apple-do-ta-prodhoje-menjehere-edhe-ne-indi/