iPhone 16 Pro dhe 16 Pro Max do të kenë ekrane më të mëdha

iPhone 16 Pro dhe 16 Pro Max që do të shfaqen në 2024 do të ketë ekrane më të mëdha se propozimet aktuale. Kjo është bërë e ditur nga analisti i famshëm Ross Young i Display Supply Chain Consultants i cili merret pikërisht me ekranet.

iPhone 16 Pro dhe 16 Pro Max: ekrane edhe më të mëdha
Duke u futur në më shumë detaje, sipas informacionit që aktualisht posedon Young, ideja e Apple do të ishte të rriste pak diagonalen e iPhone 16 Pro dhe 16 Pro Max.

Për të qenë të saktë, iPhone 16 Pro do të kishte një diagonale prej 6.2 inç, ndërsa në iPhone 14 Pro aktual (dhe ndoshta edhe në iPhone 15 Pro të ardhshëm) ka një diagonale prej 6.1 inç. Kujtojmë se 6.1 inç u prezantua me iPhone 12 Pro në 2020, ndërsa iPhone 11 Pro arriti 5.8 inç.

Sa i përket iPhone 16 Pro Max, diagonalja duhet të jetë 6.8 inç, ndërsa në iPhone 14 Pro Max aktual (dhe pothuajse me siguri edhe në iPhone 15 Pro Max të ardhshëm), diagonalja është 6.7 inç. Përsëri, 6.7 inç u prezantua me iPhone 12 Pro Max në 2020, ndërsa iPhone 11 Pro Max kishte një ekran 6.5 inç.

Me pak fjalë, këto janë rritje të kufizuara prej 0,1 inç për çdo pajisje, të cilat gjithashtu mund të merren me të njëjtën gjerësi, duke vepruar në faktorin e formës, siç argumentohet nga vetë Young. Mbani në mend se iPhone-ët aktualisht kanë një raport pamjeje 19.5:9.

Në rast se skenari i përshkruar nga Young ndodh në të vërtetë, duke përqafuar kështu plotësisht tendencat aktuale të tregut, do të ishte një i pari absolut për grupin Cupertino, pasi nuk ka punuar kurrë për ekrane kaq të mëdha në smartfonët e tyre.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/09/iphone-16-pro-dhe-16-pro-max-do-te-kene-ekrane-me-te-medha/