iPhone 15 Pro: procesori do të mundë Snapdragon 8 Gen 3 të Qualcomm

Procesori i ardhshëm i flamurit që do të ndahet në iPhone 15 Pro do të jetë Apple Bionic A17 i cili, me sa duket, do të ndërtohet me nyjen arkitekturore 3 nanometër. Thashethemet e reja sugjerojnë se SoC e Qualcomm që vjen në nëntor, Snapdragon 8 Gen 3, do të jetë pak më inferior ndaj çipit të mollës.

Në këto orë, shumë thashetheme po dalin në lidhje me përpunuesit flamurë të së ardhmes së afërt; Apple Bionic A17, MediaTek Dimensity 9300 dhe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 janë në rrugë e sipër, por çfarë zbulojmë sot?

A do të jetë vërtet i fuqishëm iPhone 15 Pro?
Epo, nga një rrjedhje e fundit dhe një listë e supozuar në Geekbench ne shohim se zgjidhja e Apple do të ndërtohet me një nyje arkitekturore 3 nanometër dhe premton performancë të shkëlqyer. Në mënyrë të veçantë duke parë detajet e ndara nga insajderi @NaveenTechWala, shohim se A17 Bionic shënoi 3269 pikë në testin me një bërthamë dhe 7666 në testin me shumë bërthama. Në të kundërt, Snapdragon 8 Gen 3 për Galaxy që përmban një Cortex-X4, pesë Cortex-A720 dhe më shumë mori një rezultat prej 2223 në një bërthama dhe 6661 në shumë bërthama. Pra, si kjo, ne shohim që çipi i Apple do të jetë 47% më i fuqishëm se Qualcomm SoC për sa i përket CPU-së dhe 15% në GPU.

Apple Bionic A17

Ky përmirësim i performancës duhet t’i atribuohet nyjës arkitekturore 3 nanometër dhe kalimit në teknologjinë e re. Në pjesën e përparme grafike atëherë, A17 Bionic mori një rezultat prej 30669 në Geekbench. Përkundrazi, iPhone 14 Pro (të cilin mund ta gjeni me një zbritje prej 1119 € në Amazon) regjistroi një rezultat prej 23,000.

Megjithatë, burimi sugjeron që ky lajm të mos merret si “i sigurte”; në fakt nuk kishte asnjë lidhje të drejtpërdrejtë me Geekbench dhe kjo sugjeron një skepticizëm. Ndër të tjera, iPhone 15 Pro i ri mund të kushtojë shumë më tepër edhe për shkak të prezantimit të procesorit të ri A17 Bionic 3 nm. Sipas thashethemeve, mund të kushtojë 1099 dollarë në Amerikë dhe jo 999 dollarë si në modelet e fundit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/14/iphone-15-pro-procesori-do-te-munde-snapdragon-8-gen-3-te-qualcomm/