iPhone 15 Pro, online imazhet me portën standarde Usb-c

Imazhet e reja të një iPhone 15 Pro të mundshëm janë shfaqur në internet.

Të shpërndara nga faqja e ekspertëve 9to5Mac, këto nuk janë foto të pajisjes reale, por se si mund të duket ajo sipas thashethemeve që po qarkullojnë prej disa kohësh. Ndër risitë, paraqitja e një porti karikimi USB-C, standardi i dëshiruar nga Bashkimi Evropian, i cili do të bëhet i detyrueshëm për të gjithë prodhuesit e pajisjeve elektronike duke filluar nga vjeshta e vitit 2024. Fotot imagjinojnë majën e gamës së radhës. iPhone, d.m.th. modeli 15 Pro, siç rrjedh nga skedarët e dizajnit që prodhuesit e kasetave do të kishin marrë tashmë për të punuar në aksesorët e tyre të ardhshëm.

Dihet faktikisht se muaj përpara daljes në treg të modeleve të reja, kompanitë e specializuara për kopertina kanë mundësinë që fillimisht të njihen me veçoritë e smartfonëve të markave të ndryshme, për të qenë gati me kasë në momentin e lançimit. Informatori Ian Zelbo i kaloi 9to5Mac informacionin e marrë nga një markë kineze e kapakut të iPhone, të cilat ai nuk i përmendi. Prandaj, risia më e rëndësishme do të ishte porti Usb-c, i “konfirmuar” nga një tjetër pakujdesi që vjen nga zbuluesi Unkonwn21, i cili madje tregoi një foto të portit. Nga imazhet e paraqitura, iPhone 15 Pro duket pak më i vogël dhe me skaje më të rrumbullakosura se iPhone 14 Pro aktual, me një xham që do të përkulej më shumë në anët, ngjashëm me atë që ndodh me konkurrentët si Pixel 7 Pro nga Google. Madhësia e ekranit do të mbetet 6.1 inç, si sot.

Ndryshe nga thashethemet e tjera të fundit, gjurmimet që janë shfaqur në rrjet tregojnë praninë e çelësave fizikë për ndezjen dhe volumin, dhe jo çelësat e prekjes, siç hipotezohet nga burime që pohojnë dëshirën e Apple për të eliminuar çdo buton mekanik nga ngjyra e iPhone-ve. Një ndryshim që nuk mund të ndodhte para vitit të ardhshëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/20/iphone-15-pro-online-imazhet-me-porten-standarde-usb-c/