iPhone 15 Pro: Çipi A17 do t’i shtyjë përdoruesit të përditësohen

iPhone 15 Pro i ardhshëm që do të shpallet këtë vjeshtë do të nxisë shumë përdorues të përditësojnë pajisjet e tyre falë përmirësimeve të rëndësishme që rezultojnë nga zbatimi i çipit A17, i cili është procesori i parë i smartfonëve të Apple i bazuar në procesin e gjeneratës së parë 3 nanometër të TSMC.

iPhone 15 Pro: Kërkesa e madhe falë çipit A17
Skenari i mësipërm u përshkrua nga furnitorët e përfshirë në zinxhirin e furnizimit të iPhone, siç u raportua nga DigiTimes në orët e fundit. Prandaj, pritet një kërkesë e madhe për telefonat inteligjentë të ardhshëm të Apple, veçanërisht nga ata përdorues që tashmë kanë një “iPhone by”, por të prodhimit më pak të fundit.

Vini re se çipat më të shpejtë A17 pritet të vihen në dispozicion ekskluzivisht në iPhone 15 Pro dhe Pro Max, ndërsa iPhone 15 dhe 15 Plus do të mundësohen nga çipi A16 i përdorur për herë të parë në variantet aktuale Pro dhe Pro Max.

Për më tepër, TSMC është vendosur të kalojë N3E – i cili është një version i përmirësuar i N3 – në prodhimin komercial në gjysmën e dytë të këtij viti dhe firma me bazë në Cupertino pritet të jetë përsëri klienti i parë që do të miratojë procesin.

Së bashku me procesorin e ri në fjalë, modelet e iPhone të vitit 2023 duhet të karakterizohen nga prania e një porti USB-C në vend të atij Lightning, për përdorimin e butonave të volumit dhe energjisë në gjendje solide, për atë të një kamere të re periskopi. teknologji, për aplikimin e ndryshimeve të ndryshme të vogla të dizajnit dhe më shumë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/04/iphone-15-pro-cipi-a17-do-ti-shtyje-perdoruesit-te-perditesohen/