iPhone 15 dhe iOS 17, çfarë dimë deri më tani

Çdo vit, ndërsa afrohen prezantimet zyrtare që Apple bën në qershor dhe shtator, thashethemet për risitë që po studiohen në laboratorët e Cupertino-s, ku ndodhet Apple, ndjekin njëri-tjetrin.

Një nga ekspertët që ka fituar njëfarë besueshmërie me kalimin e viteve është Mark Gurman, stilolaps i Bloomberg shumë afër Apple dhe gjithmonë i mirëinformuar. Ja se si duhet të evoluojë iPhone 15 dhe çfarë të presim nga iOS 17.

Të rejat për iPhone 15
Ne kemi arritur në një pikë ku inovacioni me të vërtetë është kompleks. Ne priremi të përmirësojmë atë që ka dhe evolucionet e denja për emrin shpërndahen me një pikatore. Cupertino nuk bën përjashtim, i cili skedarët aty-këtu për t’i bërë teknologjitë tashmë të disponueshme më efikase pa revolucionarizuar asgjë.

Risia e parë është se në bordin e iPhone 15 Pro duhet të ketë çipin A17 Bionic, më të shpejtë dhe më pak konsumues të energjisë, ndërsa iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus standard duhet të montojnë çipat bionic A16, d.m.th. 14 Pro dhe Pro Max.

Ende në lidhje vetëm me produktet e linjës Pro, korniza duhet të jetë prej titani në vend të çelikut inox klasik dhe kthesat rreth ekranit duhet të jenë jashtëzakonisht të holla. Në mënyrë të ngjashme, pritet që modelet flagship të kenë një portë USB-C më të shpejtë (versioni 3.2) sesa ato standarde (iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus) që pritet të kenë një portë USB-C 2.0.

Risi të tjera që duhet të përmirësojnë modelet Pro dhe Pro Max përfshijnë 8 Gb Ram në vend të 6 Gb aktual dhe çelësat e gjendjes së ngurtë, d.m.th. butonat që nuk kanë një goditje si ato aktuale (që i përgjigjen presionit të gishtit duke lëvizur) por të cilat kthejnë reagime prekëse, dridhje të vogla.

Së fundi, zmadhimi optik që duhet të përmirësohet, duke shkuar nga 3x në 6x aktual dhe skaneri LiDAR duhet të lejojë përmirësime si në fotot e marra në dritë të ulët ashtu edhe në thellësi tredimensionale për aplikacionet e realitetit të shtuar.

iOS 17 në emër të prakticitetit
Gjatë muajve të fundit Apple ka bërë të ditur se iOS 17, versioni i ri i sistemeve operative të iPhone, do të kuptohet si një konglomerat rregullimesh të gabimeve dhe përmirësime të performancës. Megjithatë, thotë Gurman, në Cupertino ata kanë rishikuar synimet fillestare duke propozuar disa risi.

Sistemi operativ i cili, sipas traditës, duhet të shikohet në qershor gjatë Konferencës Botërore të Zhvilluesve (WWDC) kushtuar zhvilluesve, duhet të prezantojë veçori që e bëjnë përdorimin e pajisjeve Apple më praktik.

Asgjë më shumë se kjo nuk po del, por tashmë është diçka: iOS 17 nuk do të jetë revolucionar dhe do t’i kushtohet kryesisht rregullimeve të gabimeve, duke prezantuar disa funksione të dobishme aty-këtu.

Apple watch dhe kamera

Cupertino ka paraqitur një patentë për një kamerë që do të montohet në Apple Watch. Asgjë nuk dihet se si do të përdoret, por specifikimet e sensorit – nga 0.9 megapiksel në 12 megapiksel dhe 30 deri në 60 korniza për sekondë – sugjerojnë që përfundimisht do të përdoret për njohjen e fytyrës dhe përdorimin e videos. zakonisht konferenca në lëvizje.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/27/iphone-15-dhe-ios-17-cfare-dime-deri-me-tani/