iPhone 14 Pro Max: iOS 16.3 rregullon defektin e ekranit

Rollout i iOS 16.3 duhet të bëhet të hënën më 23 janar, por në orët e fundit është lëshuar Relase Candidate dhe me sa duket Apple ka ndërmarrë hapa për të zgjidhur një problem të bezdisshëm dhe “shqetësues” që ka alarmuar shumicën e pronarëve të vetë iPhone 14 Pro Max i fundit dhe i diskutuar gjerësisht: shfaqja e linjave horizontale të ndezura jeshile dhe/ose të verdha në ekran kur pajisja ndizet.

iPhone 14 Pro Max

Konfirmimi i zgjidhjes jepet nga lista e ndryshimeve të bashkangjitura me Kandidatin e Lirimit, në të cilën ka një pikë shumë të qartë në lidhje me këtë që thotë saktësisht: “U zgjidh një problem ku linjat horizontale mund të shfaqen përkohësisht kur iPhone 14 Pro Max u zgjua. lart në ekran”.

Kujtojmë se problemi u kornizua menjëherë nga “molla e kafshuar”, e cila kishte specifikuar që në fillim se ishte një anomali softuerike dhe jo harduerike.

Pavarësisht komunikimeve të bëra nga Apple, disa përdorues kishin spekuluar se gjithçka në fakt mund të vinte nga një komponent me defekt në bordin e smartfonit më të fundit të kompanisë, por rezolucioni tregon qartë se gjërat nuk ishin aq të dyshuara nga disa dhe se grupi i Cupertino-s kishte në të vërtetë të drejtë. .

Duhet theksuar se bashkë me korrigjimin në fjalë, iOS 16.3 sjell edhe risi të tjera interesante, duke përfshirë forcimin e çelësave të sigurisë për ta bërë Apple ID-në edhe më të blinduar, një sistem të ri për thirrjet emergjente SOS dhe mbrojtjen e avancuar të të dhënave iCloud.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/19/iphone-14-pro-max-ios-16-3-rregullon-defektin-e-ekranit/