iPhone 14 është më zhgënjyesi i dekadës së fundit

Me sa duket, iPhone 14 ka zhgënjyer shumë, shumë përdorues, me një rënie mjaft të konsiderueshme në kënaqësinë e përgjithshme në krahasim me modelet e mëparshme. Kjo u zbulua nga një studim i fundit që u krye nga PerfectRec, një faqe për shqyrtimin e produkteve, në bashkëpunim me ekonomistë dhe shkencëtarë të të dhënave.

iPhone 14: kënaqësia e përgjithshme e përdoruesve, në rënie
Analiza u krye duke ekzaminuar më shumë se 669,000 rishikime të iPhone të krijuara nga përdoruesit, duke mbuluar 13 vitet e fundit të historisë së iPhone. Siç ishte parashikuar, rezultatet tregojnë se iPhone 14 mund të jetë zhgënjimi më i madh në një dekadë për Apple.

Nga viti 2012 deri në 2021, duke filluar me iPhone 5, konsumatorët e vlerësuan çdo gjeneratë të re të iPhone më mirë se ajo e mëparshme. Gjërat më pas duket se po ndryshojnë me iPhone 14.

Ka dy shpjegime të mundshme për këtë: e para mund të jetë se pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme të bëra nga Apple për të bërë përmirësime të vazhdueshme në pajisjet e saj, niveli i përmirësimit të iPhone 14 ende nuk mund të përmbushte pritshmëritë e përgjithshme, ndërsa shpjegimi i dytë mund të të jetë inflacioni i reputacionit që ndodh kur konsumatorët priren t’i vlerësojnë produktet në mënyrë më të favorshme me kalimin e kohës.

Analiza PerfectRec identifikoi gjithashtu iPhone-ët më pak të njohur dhe më të suksesshëm të viteve të fundit: iPhone 5C kishte rezultatin më të ulët të kënaqësisë së përdoruesit me 64% të vlerësimeve me pesë yje, ndërsa iPhone 13 Pro Max arriti kulmin në popullaritet me 86% vlerësime me pesë yje.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/09/iphone-14-eshte-me-zhgenjyesi-i-dekades-se-fundit/