iPadOS 17: Funksionet e reja që do të vijnë me përditësimin

Pritja është gjithmonë e madhe kur bëhet fjalë për përditësimet e Apple. Një nga përditësimet e ardhshme të softuerit shumë të pritur është iPadOS 17, i cili premton të sjellë ndryshime të jashtëzakonshme për përdoruesit e iPad. Sipas thashethemeve, përditësimi do të përfshijë përmirësime të rëndësishme në Stage Manager, mbështetje për miniaplikacionet dhe personalizimet e ekranit të kyçjes dhe shumë më tepër. Në këtë artikull, ne do t’i hedhim një vështrim thashethemeve dhe veçorive të reja të mundshme të iPadOS 17.

Karakteristikat e reja të supozuara të iPadOS 17
Përpara se të vazhdojmë, është e rëndësishme të theksohet se ky informacion vjen nga @analyst941 në Twitter, i cili nuk ka një histori të gjatë të parashikimit të saktë të iOS. Sidoqoftë, analisti parashikoi saktë disa detaje të ishullit Dynamic të iPhone 14 Pro përpara lëshimit të tij. Derisa këto thashetheme të marrin konfirmim të mëtejshëm nga burime të tjera, këshillohet t’i merrni ato me një kokërr skepticizmi.

Sipas thashethemeve, një nga pikat kryesore të fokusit të iPadOS 17 do të jetë Stage Manager. Apple lançoi Stage Manager si një ndërfaqe të re multitasking me iPadOS 16, por funksioni ka marrë reagime të ndryshme nga përdoruesit e fortë të iPad. Me iPadOS 17, Apple do të kishte disa përditësime të planifikuara për Stage Manager, megjithëse duket se baza e funksionalitetit do të mbetet e pandryshuar. Karakteristikat e reja të mundshme përfshijnë:

Mbështetje e kamerës së internetit të monitorit të jashtëm.

– Cilësimet e daljes së audios.

– Transmetoni burime të shumta audio/video njëkohësisht me Menaxherin e skenës aktiv.

– Dok i ridimensionueshëm (vetëm në cilësimet e ekranit të jashtëm).

– Fikja e ekranit të iPad; ekrani i jashtëm mbetet i ndezur.

Për më tepër, thashethemet sugjerojnë se Apple po zhvillon një “version special të iPadOS 17” për një iPad më të madh që thuhet se është në zhvillim. Burime si Ross Young dhe Bloomberg kanë thënë se Apple është duke punuar në një iPad 14.1 inç që mund të lançohet këtë vit ose në fillim të 2024. Madje ka një zë që sugjeron se një model 16 inç është duke u zhvilluar.

Ky “lëshim special” i iPadOS 17 do të përfshijë mbështetje për fuqizimin e dy ekraneve të jashtëm me rezolucion 6K në 60Hz. Nuk u dhanë detaje të mëtejshme se çfarë mund të ofrojë ky përditësim.

Më në fund, Apple duket gati për të sjellë veçoritë e personalizimit “të plotë” të ekranit të kyçjes së iPhone në iPad me iPadOS 17. Kjo do të përfshijë gjithashtu mundësinë për të rregulluar pozicionin e orës në ekranin e kyçjes së iPad për herë të parë.

Në përmbledhje, megjithëse ky informacion bazohet në thashetheme të pakonfirmuara, ai ende ofron një pamje interesante të asaj që mund të presim nga iPadOS 17.

Ndikimet e mundshme të iPadOS 17 në përvojën e përdoruesit
Nëse këto thashetheme materializohen, ato mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në përvojën e përdoruesit të iPad.

Së pari, përditësimet në Stage Manager mund ta bëjnë multitasking në iPad më të butë dhe më të gjithanshëm. Me aftësinë për të transmetuar burime të shumta audio/video njëkohësisht dhe aftësinë për të mbajtur aktiv ekranin e jashtëm ndërsa ekrani i iPad-it është i fikur, iPadOS 17 mund të ofrojë një përvojë edhe më të pasur me shumë detyra.

Përveç kësaj, ardhja e personalizimit të ekranit të kyçjes, një veçori e vlerësuar tashmë nga përdoruesit e iPhone, mund të sjellë një nivel tjetër personalizimi për iPad. Mundësia për të rregulluar pozicionin e orës mund të duket si një detaj i vogël, por është pikërisht ky lloj personalizimi që mund të përmirësojë përvojën e përdoruesit.

Ndërsa këto thashetheme ende nuk janë konfirmuar, ato sugjerojnë se iPadOS 17 mund të sjellë lajme të rëndësishme për përdoruesit e iPad. Nga përmirësimet e shumë detyrave me Stage Manager, te personalizimi i ekranit të kyçjes, te aftësitë e reja të mundshme për një iPad më të madh, ka shumë për të pritur në këtë përditësim. Ne do të vazhdojmë të ndjekim nga afër zhvillimin e iPadOS 17 për t’ju sjellë lajmet dhe përditësimet më të fundit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/13/ipados-17-funksionet-e-reja-qe-do-te-vijne-me-perditesimin/